Ексклюзиви
субота, 15 квітня 2017 18:33

Компанія Apple тестуватиме безпілотні автомобілі

Компанія Apple тестуватиме безпілотні автомобілі
Apple буде тестувати безпілотні автомобілі Фото - telegraf

Компанія Apple отримала ліцензію на випробування безпілотних автомобілів на дорогах Каліфорнії, США.

Дозвіл покриває 3 позашляховика Lexus RX450h 2015 року і 6 водіїв. Вони будуть знаходитися за кермом під час всіх поїздок. Тести розпочнуться найближчим часом. Про це повідомляє TechCrunch.

Для порівняння, по дорогах Кремнієвої долини вже їздить кілька десятків автономних автомобілів Waymo, а в розпорядженні Tesla і GM є більш 20 машин, у кожної. Усього ж у списку департаменту транспортних засобів Каліфорнії - 30 різних компаній.

В Apple вважають, що всім компаніям, що займаються створенням систем безпілотного управління, слід ділитися інформацією про успіхи і невдачі тест-драйвах. Це допоможе іншим виробникам уникнути помилок. Тестування своїх безпілотних систем вже проводила компанія Google, яка також використовувала автомобілі Lexus RX450h.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекає на електромобілі в Україні

Днями дослідницька лабораторія компанії Google представила новий експериментальний сервіс AutoDraw. З його допомогою можна намалювати скетч, а потім вибрати якісну альтернативу із запропонованих варіантів.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Apple тестуватиме безпілотні автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути