Ексклюзиви
понеділок, 21 березня 2016 13:05

За виїзд на виділену смугу в Києві штрафуватимуть автоматично

За виїзд на виділену смугу в Києві штрафуватимуть автоматично
фото: kiev-ukr.segodnya.ua

У Києві відбуватиметься фотофіксація порушень правил дорожнього руху, зокерма виїзд на смугу громадського транспорту.

Камери відеоспостереження, які в майбутньому планується встановити на дорогах Києва у рамках програми "Безпечна столиця", відучать автомобілістів їздити у виділених смугах для руху маршрутних транспортних засобів.

Штрафи за такі порушення будуть автоматичними, а патрульним не доведеться ганятися за порушниками, що суттєво розвантажить їх роботу, розповідає Ілля Сагайдак, радник Київського міського голови, передає "Місто Київ".

"Сьогодні дуже багато порушень у цій частині. Кожен день патрульні витрачають дуже багато часу, щоб штрафувати порушників. Але ми плануємо в рамках програми "Безпечна столиця", яку, сподіваюся, депутати Київради приймуть, встановити відеокамери, і тоді система штрафів буде автоматичною. Водій не буде вишукувати в потоці машин, є проблискові вогні чи ні, оштрафують - або немає, адже за виїзд на виділену смугу — це автоматичний штраф", — Ілля Сагайдак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пішоходів штрафуватимуть за розмови по мобільному

Ілля Сагайдак також зазначив, що столична влада найближчим часом планують замкнути мале кільце в частині виділеної смуги для маршрутних транспортних засобів, яке йде до Дорогожич, Шулявки, Дружби Народів і до Керченської площі.

Нагадаємо, у ході реформи у сфері безпеки дорожнього руху водіїв позбавили презумпції невинуватості.

Зараз ви читаєте новину «За виїзд на виділену смугу в Києві штрафуватимуть автоматично». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути