понеділок, 22 лютого 2016 13:30

Пішоходів штрафуватимуть за розмови по мобільному

Пішоходів штрафуватимуть за розмови по мобільному
фото: flashnord.com

Верховна Рада розгляне законопроект, який передбачає штраф пішоходам за розмови по мобільному телефону.

Наразі пішоходів штрафують за перехід проїзної частини у невстановлених місцях та на заборонений сигнал світлофора. Нині ж пропонують штрафувати пішоходів, які розмовляють по мобільному телефону під час того, як переходять дорогу або залізничну колію.

"Цей законопроект передбачає штраф для пішоходів у розмірі 51 грн за розмови по мобільному під час переходу проїжджої частини або залізничної колії. Завдяки цьому зменшиться кількість аварій з пішоходами, оскільки вони не відволікатимуться під час того, як переходять проїжджу частину. Раніше за це порушення не було адміністративної відповідальності. Ймовірно, перший час поліцейські усно попереджатимуть правопорушників, оскільки попередження - теж вид відповідальності", - повідомив Gazeta.ua Богдан Глядик, автоюрист.

На сьогодні водіїв автомобілів можуть оштрафувати на 425 грн за телефон у руці під час руху.

"Щоб водії міг вести телефонну розмову, йому потрібно мати технічні пристрої, які дозволяють спілкуватися, не тримаючи телефонний апарат у руці. Наприклад, Bluetooth гарнітура. За розмову по мобільному телефону водіям загрожує штраф розміром у 425 грн", - каже Богдан Глядик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція може відбирати водійські посвідчення за небезпечні маневри на дорогах

В документі йдеться, що основна мета цього законопроекту - необхідність покращення безпеки дорожнього руху. Автор впевнений, що це сприятиме зменшенню кількості ДТП. Проект закону зареєстрував у Раді нардеп Олег Дмитренко.

Нагадаємо, у ході реформи у сфері безпеки дорожнього руху водіїв позбавили презумпції невинуватості. Норма про скасування презумпції викликала невдоволення суспільства, тому її виключили із законодавства. Проте вона збереглась завуальовано в інших нормах.

Зараз ви читаєте новину «Пішоходів штрафуватимуть за розмови по мобільному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути