понеділок, 18 серпня 2014 18:57

За перший у США гібридний спорткар BMW i8 заплатили 825 тисяч доларів
7

Спеціальна версія гібридного спорткара BMW i8 продана за 825 тисяч доларів на аукціоні, який пройшов у рамках конкурсу елегантності в американському Пеббл-Біч.

Початкова вартість лота склала 200 тисяч доларів. При цьому мінімальна ціна гібрида, продажі якого почнуться тільки восени, встановлена виробником на позначці 135,7 тисячі доларів.

Таким чином, ця машина стала першим гібридом BMW i8, проданим на території Сполучених Штатів. Спецверсія, що отримала в назві приставку Concours d'elegance Edition, від серійної відрізняється особливою забарвленням кузова і обробкою салону.

Кузов пофарбований в сірий металік, який для звичайних модифікацій недоступний. Інтер'єр оброблений коричневою шкірою. Фарба для неї, як запевняють в BMW, абсолютно нешкідлива, так як при її виробництві застосовувалися рослинні екстракти. Крім того, в задній частині салону встановлена табличка з підписами творців i8, а на дверних порогах лазером нанесено назву модифікації.

Силова установка не піддалася модернізації. Спорткар оснащується 1,5-літровим трициліндровим турбомотором потужністю 231 кінська сила, 131-сильним електродвигуном, шестиступінчастим "автоматом" і комплектом літієвих акумуляторів. Розгін з нуля до ста кілометрів на годину займає у i8 4,4 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 кілометрів на годину.

Зараз ви читаєте новину «За перший у США гібридний спорткар BMW i8 заплатили 825 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути