четвер, 12 грудня 2013 19:05

Водневий автомобіль Toyota коштуватиме 45 тисяч євро

У 2020 році водневі автомобілі Toyota коштуватимуть близько 45 000 євро або на 38 % менше , ніж у 2015 -му , коли перша серійна модель на основі Toyota FCV Concept з'явиться на ринку. Про такий прогноз повідомив віце -президент компанії з НІОКР Соїтіро Окудайра.

Спочатку заявлена ​​ціна одного водневого прототипу від Toyota Motor становила 1 млн доларів, але потім представники компанії заявили про істотне зниження вартості. За умови серійного випуску вона буде варіюватися в діапазоні від 50 до 100 тисяч доларів.

Топ-менеджер нагадав, що найперший прототип воднемобіля, побудований в 2007 році, обійшовся Toyota в 750 000 євро, і запевнив, що обвальне зниження собівартості автомобіля неминуче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Кончаловський вперше після аварії поділився філософськими думками

Соїтіро Окудайра пояснив, що найдорожчим компонентом автомобіля, що використовує водень, є блок паливних комірок (наприклад, для FCV Concept попередньою вартістю в 72 000 євро він коштує 35 900 євро - майже половину ціни ). Останнім часом Toyota вдалося істотно знизити цю цифру, зменшивши потребу в дорогоцінних металах (насамперед, платині) і зробивши комірки більш компактними . Допомагає і зростаюча уніфікація з іншими моделями Toyota, а також нова, більш легка і проста конструкція резервуару для водню.

В цілому Toyota дивиться в "водневе" майбутнє з великим ентузіазмом і впевнена, що після 2020 року автомобілі на паливних комірках обженуть за популярністю електрокари.

 

Зараз ви читаєте новину «Водневий автомобіль Toyota коштуватиме 45 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути