четвер, 11 жовтня 2018 08:06

Влада "проти" дешевих електромобілів

 

Влада виступає "проти" дешевих електромобілів, зате "за" імпорт російських авто.

Народний депутат Тетяна Острікова оприлюднила висновок Міністерства фінансів та Державної фіскальної служби щодо поправок у законопроект про доступне розмитнення автомобілів.

Поправки до законопроектів 8487 та 8488 прийняли у першому читанні та готують до другого. Серед них – пропозиція продовжити на два роки пільгу щодо сплати ПДВ при імпорті електромобілів, яка діє протягом 2018 року. Мінфін та ДФС виступили проти цієї поправки, оскільки це призведе до зменшення надходжень до державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електромобілі Tesla отримали нове програмне забезпечення

Однак якщо ця позиція фіскального відомства цілком зрозуміла – його завдання слідкувати за наповненням бюджету – то інша прямо суперечить цій функції. На пропозицію не знижувати акцизи на авто походженням з держави-агресора Мінфін та ДФС також не погодились.

В українців, які їздять на автомобілях з єврономерами можуть виникнути проблеми з тим, щоб забрати авто з штрафмайданчику. Повернути машину зможе тільки та людина, яка ввезла його в країну.

Зараз ви читаєте новину «Влада "проти" дешевих електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути