понеділок, 01 жовтня 2018 07:46

Для власників "евроблях" підготували нову пастку

Для власників "евроблях" підготували нову пастку
Авто на еврономерах може забрати з штрафмайданчику лише власник, або та людина, яка ввезла його в країну. Фото: minfin.com.ua

В українців, які їздять на автомобілях з єврономерами можуть виникнути проблеми з тим, щоб забрати авто з штрафмайданчику. Повернути машину зможе тільки та людина, яка ввезла його в країну.

В українських реаліях це зазвичай не той, хто згодом їздить на авто, пише apostrophe.ua.

"Який-небудь молдаванин чи білорус, який завозив машину в Україну, або представник литовської фірми, якої уже й немає, звичайно ж, не приїде забирати авто. Якщо залишать жорстку вимогу, що транспорт має повернути власник або особа, яка його ввезла, то незабаром штрафмайданчики виявляться забитими тільки "бляхами" - відзначає гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закону щодо євробляхах немає і бути не може - експерт

Він попереджає, що видача авто зі штрафмайданчику за довіреністю може перетвориться у злочин, коли люди почнуть забирати чужі авто. Проте нові правила можуть перетворити власників машин на єврономерах в одних з найбільш законослухняних водіїв.

В Україні розмитнення автомобілів з іноземними номерами може стати доступнішим. Скільки буде коштувати б/у автомобіль, якщо депутати Верховної Ради затвердять "законопроекти Ніни Южаніної" 8487 і 8488. Згідно з пропозиціями Южаніної, базова ставка на автомобіль із бензиновим двигуном складе 50 євро, а з дизельним - на 25 євро більше. Матимуть свій коефіцієнт. Для нових і тих авто, які були зроблені не пізніше 1 року, коефіцієнт складе одиницю.

Зараз ви читаєте новину «Для власників "евроблях" підготували нову пастку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути