вівторок, 08 січня 2019 18:58

Визначили краще авто: КраЗ чи Magírus-Deutz

Інженери порівняли український КрАЗ і німецький Magirus-Deutz.

Автомобілі порівнювали не в лабораторіях і на заводських полігона. Машини випробовували умовах реальної експлуатації в Сибіру і Заполяр'ї, пише 24 канал.

У минулому столітті кременчуцькому КрАЗу не було з ким конкурувати на вітчизняному ринку. Вантажівки також поставляли в інші країни. Крім того, під час проектування моделі Мінавтопром Союзу вивчали ринок іноземних автомобілів у сегменті вантажівок.

Модель Magírus-Deutz 290 D 26K була майже прямим конкурентом КрАЗу. Німецькі і радянські машини "Автоекспорт" закупила для будівництва БАМу: 9,5 тисячі самоскидів і бортових вантажівок марки.

Водіїв вразив рівень комфорту в будівельному самоскиді: тепла кабіна з двома автономними опалювачами від Webasto, низький рівень шумів і вібрацій, кермо з регулюваннями в двох площинах. Між тим німецька машина мала слабку підвіску, раму, мости, вузол перекидання кузова.

Автор: ТСН
  Вантажівка добре працювала у складних умовах.
Вантажівка добре працювала у складних умовах.

На БАМ відправили групк інженерів Наукового автомоторного інституту. Вчені досліджували рухомий склад мехколон будівельників і підготували довідку "Про стан великовантажних автомобілів-самоскидів на будівництві Байкало-Амурської магістралі станом на липень 1976 року".

"Автомобілі КрАЗ показують більш високі показники в частині міцності і надійності, ніж автомобілі "Магірус-Дойц 290 Д26К", які представляють незадовільні показники в частині міцності і надійності. Є випадки масового виходу з ладу деяких вузлів: шкворневого вузла передньої осі, наконечників кермових тяг, кронштейнів кріплення осей балансирного візку", - йшлося у висновку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власного виробництва: які авто українці показали світу цього року

Автор: Wikimedia Commons
  Автомобілі часто ламалися.
Автомобілі часто ламалися.

Крім того, КрАЗи зробили на 88 більше ходок, провели в ремонті менше годин. Кременчуцькі машини перевезли на 330 тон. Попри це"Магірус" має на 2 тонни більшу вантажопідйомність і на 50 к.с. більш потужний двигун.

Німецькі машини були дорожчі у ремонті та обслуговуванні.

Єгипетські зброярі створили власний варіант колісної самохідної гаубиці М-46-1М на українському шасі КрАЗ. Новинку продемонстрували на міжнародній виставці оборонної та військової промисловості EDEX-2018.

Зараз ви читаєте новину «Визначили краще авто: КраЗ чи Magírus-Deutz». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути