Ексклюзиви
середа, 03 червня 2020 14:25

"Від велосипедистів слід триматися подалі": що треба знати водію про двоколісний транспорт

"Від велосипедистів слід триматися подалі": що треба знати водію про двоколісний транспорт
Іноді велосипедисти поводять себе неадекватно на дорогах. Фото: veloclub.su

З настанням тепла на українських дорогах масово почав з'являтися двоколісний транспорт. І часто саме водії велосипедів чи мотоциклів провокують небезпечні аварійні ситуації.

Триматися від велосипедистів та мотоциклістів подалі радить автоінструктор Юрій Тобольченко.

"Часто буває, що велосипедисти чи мотоциклісти поводять себе на дорогах неадекватно. Від таких слід перестроюватися вліво і тримати дистанцію у 2-3 метри", – розповів автоінструктор. Додав, що в особливо небезпечних ситуаціях такому горе-водію слід сигналити.

Особливо насторожі варто бути з велосипедистами. На відміну від водіїв мотоциклів їм не треба водійське посвідчення і необов'язково знати ПДР, аби сісти за кермо велосипеда.

"Часто на велосипедах – діти, які не хочуть їхати по тротуарах. А через те, що велосипедних доріжок майже немає, рухаються дорогою. Діти можуть взагалі не знати правил, під час повороту не показувати руки, проїжджати пішохідні переходи. І якщо в селі це не так небезпечно, то в місті створює безліч аварійних загроз",– зауважив Юрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацював додаток для оплати штрафів за порушення ПДР

Третій рік поспіль у світі 3 червня святкують День велосипеда.

Резолюцію щодо цього дня призначили 12 квітня 2018 року, її співавторами виступили 56 країн. А ініціатором став соціолог Лешек Сібільський. Учений спеціалізується на таких темах, як сім'я, глобальна бідність, зміни клімату та спорт як інструмент соціальної інтеграції. У юні роки він входив у національну збірну Польщі з велоспорту, тому зараз і займається популяризацією велосипедів.

Зараз ви читаєте новину «"Від велосипедистів слід триматися подалі": що треба знати водію про двоколісний транспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути