пʼятниця, 20 липня 2018 20:05

Від авіаційних двигунів до автомобілів бізнес-класу - 5 фактів про компанію BMW
5

20 липня 1917 зареєстрували німецьку торгову марку BMW. Заснував компанію Карл Фрідріх Рапп. Спочатку спеціалізувалася на випуску авіаційних двигунів. Зараз з конвеєра сходять не тільки мотори, а й автомобілі, мотоцикли і велосипеди. Девіз бренду - "Freude am Fahren" - з німецької "За кермом із задоволенням".

Gazeta.ua підготувала 5 цікавих фактів про компанію

1. Історія "Баварського моторного заводу" розпочинається з виробництва моторів для літаків. Двигуни вважали одними з найбільш надійних. Досі 132 мотор Hornet 132 вважають одним з- кращих в історії.

Часто підприємство отримувало державні замовлення на випуск моторів. Авіаційні двигуни BMW використовували в багатьох літаках 1930-х років, в тому числі в Junkers Ju 52. Компанія також надавала мотори для Люфтваффе під час Другої світової війни.

Автор: YouTube
  Junkers Ju 52
Junkers Ju 52

2. Коли завод з виробництва авіаційних двигунів закрили згідно Версальським мирним договором, BMW випустила свій перший мотоцикл R32 в 1923-му. Після війни компанії заборонили випускати техніку. Коли у 1947-му заборону зняли, BMW випустила мотоцикл. BMW R 24 став першим післявоєнним транспортним засобом марки. Його виробництво почали через рік.

Автор: 3dnews
  BMW R 24
BMW R 24

3. Перший автомобіль компанія випустила 1928-го. Це була ліцензована копія британської Austin 7. лише через чотири роки BMW випустила свій перший автомобіль - 3/15 PS.

Автор: 3dnews
  BMW 501
BMW 501

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 46 років історії за 90 секунд: з'явився дивовижний ролик про "трійку" BMW

Після війни підприємство налагодило виробництво автомобілів у 1951-му. Тоді випустили BMW 501.

4. Перший логотип створили 1917-го. Компанія починала з виробництва авіадвигунів. Коло на емблемі - стилізований пропелер. У нього вписали абревіатуру BMW - Баварські Моторні Заводи.

Автор: Юнит
 

У 1920-му емблему видозмінили. Її - розділили центр на 4 частини зі сріблясто-білих і блакитних трикутників. Це символ сталі і неба. Окрім цього, білий і блакитний є традиційними кольорами прапора землі Баварія.

5. BMW використовує для назв своїх автомобілів не букви, а цифри. Модель має трьох-значний номер і одну-дві букви. Перша цифра - номер серії. Чим цифра більша, тим вищий клас. Наступні дві цифри - об'єм у літрах, помножений на 10.

Автор: Autoua
  BMW X5
BMW X5

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як еволюціонував BMW X5: добірка реклами

Букви означають інші особливості автомобілів. До прикладу, D - дизель, М - Motorsport, I - інжекторний тип двигуна, X (xDrive) - повний привід.

Німецька компанія BMW випустила ексклюзивну версію моделей i3 та i8. Дизайнерські автомобілі мають двокольорове забарвлення кузова із чотиришаровим напилення з 24-каратного золота. Моделі назвали Starlight Edition.

Зараз ви читаєте новину «Від авіаційних двигунів до автомобілів бізнес-класу - 5 фактів про компанію BMW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути