вівторок, 07 лютого 2017 15:31

В Україні визначили найкращі автомобілі 2017 року
12

Назвали кращі автівки у Всеукраїнському рейтингу "Автомобіль року в Україні 2017".

За звання лідерів у своїх класах змагалися 49 нових моделей авто, яких вперше представили українській публіці протягом 2016 року.

За авто голосували громадське та журналістське журі.

У номінації "Легковий автомобіль року в Україні 2017" переміг Renault Megane. Яскравою особливістю нового Megane стали С-подібні фари, які заходять на бампер. Вони додали авто більшої виразності. В екстер'єрі також часто використовували хромовані деталі.

 

Родзинкою Renault Megane стала система Multi-Sense. Завдяки їй можна вибрати один з п'яти режимів руху: нейтральний, економічний, комфортний, спортивний і індивідуальний. У кожному з варіантів система переналаштовує роботу двигуна, змінює налаштування на кермі, чуйність педалі та інші параметри. У залежності від режиму змінюється також колір підсвічування електронного щитка приладів.

Однією з переваг хетчбека стали економічні двигуни. Зокрема, з 1,5-літровим 110-сильним турбодизелем витрачає в міському режимі 4,5 л палива на 100 км шляху. Модель доступна з бензиновими двигунами: атмосферним 1,6-літровим (115 к.с.) і турбованим - 1,2 л (130 к.с.) і 1,6 л (205 к.с.).

Титул "Компактний і середній клас" отримав седан Toyota Corolla, інформує autocentre.

У минулому році Toyota Corolla відзначила своє 50-річчя, стала одним з найпопулярніших легковиків у світі.

 

Оновлена Corolla отримала видозмінені торпеду, обробку і кермо, нові налаштування підвіски та покращену шумоізоляцію. На центральній консолі розмістили 7-дюймовий сенсорний дисплей Toyota Touch2. Мультимедійна система пропонує бездротовий зв'язок, навігацію, зображення з камери заднього виду, інформацію бортового комп'ютера. Силові агрегати залишилися колишніми - 1,3-літровий (99 к.с.) і 1,6-літровий (122 к.с.) двигуни.

Кращим у номінації "Співвідношення ціна / якість" став седан Hyundai Elantra.Оновлений автомобіль отримав 6-вугільну радіаторну решітку, нові передні і задні ліхтарі. На зміну округлим формам кузова прийшли гострі грані. Вони додали машині агресивності.

 

Hyundai Elantra доступна у двох варіаціях двигунів: бензиновому 1,6-літровому зі 128 к.с. і 2-літровому зі 152 к.с.

Кросовер B-класу Renault Captur визнали кращим серед малих кросоверів. В Україні Captur доступний з двома типами двигунів: бензиновим агрегатом об'ємом 1,2 л, (115 к.с.) і 1,5-літровим турбодизелем потужністю 90 к.с. Обидва вони працюють в парі з автоматичною роботизованою коробкою передач.

 

Серед основних переваг міського кросовера - широка палітра кольорів і матеріалів обробки, великий асортимент базового обладнання, високий рівень активної і пасивної безпеки.

Нагороду в номінації "Компактний кросовер" виборов Volkswagen Tiguan. Лінійка двигунів кросоверів нового покоління стала на 25% економічнішою, ніж у попередника. Volkswagen Tiguan пропонують з двома бензиновими моторами. 1,4 л (150 к.с.) і 2,0 л (у двох варіантах потужності - на 180 і 220 к.с.).

 

Mitsubishi Pajero Sport став переможцем у номінації "Середньорозмірний кросовер". Автомобіль зробили більш сучасним. Замість грубих важелів в салоні за все тепер відповідає шайба-селектор.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найнадійніші автомобілі

Звання кращого серед повнорозмірних кросоверів здобув Mercedes-Benz GLS.

 

Семимісний позашляховик отримав широку решітку радіатора і великі фари у новому стилі, рельєфні боковини з розширеними задніми крилами і збільшений дисплей мультимедіа. Також його вдосконалили новою 9-ступінчастою АКП і поліпшеною пневмопідвіскою із змінним дорожнім просвітом. На вибір можливі бензинові турбомотори об'ємом 3,0 л (333 к.с.) і 4,7 л (455 к.с.), а також 3,0-літровий 258-сильний турбодизель.

Титул "Електромобіль та гібрид" року дістався Toyota RAV4 Hybrid. Саме ця модель вперше "приміряла" гібрідний силовий агрегат. Має 2,5-літровий бензиновий двигун і електромотор. Разом вони розвивають 197 к.с. Середня витрата палива - 5,5 л / 100 км. RAV4 Hybrid оснастили вдосконаленою мультимедійною системою Toyota Touch 2 з 7,0-дюймовим сенсорним дисплеєм.

 

Найкращим серед автівок малого класу став Smart ForTwo. Третє покоління мікролітражки Smart отримало нову платформу і зовнішність. Має 71-сильний атмосферний двигун і 90-сильний турбомотор, 5-ступінчасту механічну коробку і 6-ступінчасту коробку автомат Twinamic з двома зчепленнями.

 

Найбільш стильним і елегантним автомобілем в Україні назвали позашляховик Lexus RX. Він став лідером у номінації "Дизайн". У четвертому поколінні кросовер отримав новий футуристичний вигляд.

 

Стрілоподібні передні фари стали повністю світлодіодні.

Родзинкою салону став великий 12,3-дюймовий дисплей мультимедіа та 855-ватна аудіосистема Mark Levinson. Список опцій моделі RX поповнили камери 360-градусного огляду, паркувальний автопілот, бездротова зарядка для смартфона і система попередження про перешкоди ззаду.

Вперше кросовер Lexus оснастили 2,0-літровий бензиновим турбомотором з 238 к.с.

Титул кращого у "Бізнес і люкс-класі" отримав Mercedes-Benz E-Class. Модель має електронну приладову панель з двома 12,3-дюймовими дисплеями. Родзинкою нового Mercedes-Benz E-Class є сенсорні кнопки Touch Control на кермі. Вони реагують на рухи пальців, щоб можна було користуватися функціями інформаційно-розважальної системи, не відриваючи рук від керма.

 

Авто обладнали інноваційними світлодіодними фарами Intelligent Light. Система автоматично регулює світловий промінь у залежності від дорожніх умов, а також підсвічує повороти.

E-Class має бензинову лінійку 4-х, 6-ти і 8-циліндрових идвигунів потужністю від 184 к.с. до 585 к.с.

Перемогу серед купе і кабріолетів віддали спорткару Ford Mustang. Під капотом новинки може бути турбований 2,3-літровий мотор потужністю 314 к.с. чи 5-літровий "атмосферник" з 418 к.с.

 

Розганяється до "сотні" за 5,8 і 4,8 с. Машина має опцію декількох режимів їзди - Normal, Sport +, Track і Snow / Wet.

Кращим автомобілем 2016 року у Північній Америці вперше став електромобіль - Chevrolet Bolt. Він випередив за підсумками голосування седани Hyundai Genesis G90 і Volvo S90.
Зараз ви читаєте новину «В Україні визначили найкращі автомобілі 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути