вівторок, 13 грудня 2016 16:16

Визначили найпопулярніші кольори автомобілів 2016 року

Визначили найпопулярніші кольори автомобілів 2016 року

Американська компанія Axalta Coating Systems - один з найбільших виробників автомобільних фарб - дослідила, які кольори авто найпопулярніші в різних куточках світу за 2016 рік.

Виявилося, у світі автовласники дуже люблять нейтральні кольори. Найбільшим попитом користуються білі автомобілі. Вони становлять 25% всіх нових машин за останній рік. Друге місце посідають чорні авто (20%), а третє - сріблясті та сірі - 11%, передає Автоцентр.

Водночас, експерти наголошують, що збільшується кількість авто яскравого забарвлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 рідкісних автобусів і машин покажуть у Києві

Також популярність кольору автомобіля залежить від регіону. Наприклад, у Південній Америці користується попитом зелений колір, у США і Канаді - червоний, а в Росії і Китаї - коричневий і бежевий відтінки.

Автомобілі, забарвлені у світлий колір, економічніші, ніж машини темних відтінків, з'ясували дослідники з каліфорнійського міста Берклі. Американські вчені твердять, що перефарбування автомобіля з чорного кольору у світлий знизить споживання палива на 1,1% через меншу витрату енергії під час роботи кондиціонера.

Зараз ви читаєте новину «Визначили найпопулярніші кольори автомобілів 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути