четвер, 08 січня 2015 18:59

В Україні масово звільняють співробітників автобізнесу

В Україні масово звільняють співробітників автобізнесу

За даними кадрового порталу HeadHunter Україна, в період з листопада 2013 року по січень 2014 року в Україні різко зменшилося число вакансій у сферах автомобільного бізнесу (на 44%), науки і освіти, туризмі, готельному та ресторанному бізнесі (на 43%). Таким чином, автобізнес очолив негативний рейтинг, де зазначають найбільші скорочення.

У той же час у певних сферах праці кількість пропозицій було стабільним і значно не зменшувалася, зокрема, у виробничих галузях і пов'язаних з робочим і домашнім персоналом, а також у сфері безпеки. При цьому попит на працівників знизився в області телекомунікацій, служб підтримки та для системних адміністраторів, пише AUTO-Consulting.

Ситуація з падінням кількості вакансій в автобізнесі пояснюється скороченням продажів і активності компаній. За підсумками 2014 року в Україні було продано 92352 нових автомобіля, що на 54% менше, ніж рік тому. Відповідно, автодилери змушені реагувати на умови, що змінилися, на ринку. Більш того, в кінці грудня Верховна Рада в черговий раз змінила оподаткування як самих автомобілів, так і умов для ведення автобізнесу. У новому році автосалонів і СТО доведеться платити податок з нерухомості, що не кращим чином позначиться на рентабельності багатьох компаній. А враховуючи, що в багатьох містах автосалони з урахуванням падіння авторинку і так продають по 1-2 машини в місяць, частина буде вимушена закритися.

Зараз ви читаєте новину «В Україні масово звільняють співробітників автобізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути