четвер, 08 серпня 2013 05:31

В "Укравтопромі" заявили, що брухт, отриманий від утилізації старих авто, піде на виробництво нових

В "Укравтопромі" заявили, що брухт, отриманий від утилізації старих авто, піде на виробництво нових
Фото: ipress.ua

Згідно закону про утилізацію старих автомобілів, 95% отриманих від них матеріалів підуть на виробництво нових транспортних засобів.

Про це в ефірі телеканалу ТВі повідомив віце-президент асоціації "Укравтопром" Єфим Хазан.

"Коли ми говоримо про утилізацію транспортних засобів і відповідний закон, то він передбачає дві речі", - зазначив Хазан.

За його словами, йдеться про збір автотраспортних засобів, в яких завершився термін експлуатації, і розбирання старих автівок.

"Все решта, що відбувається з транспортними засобами, які вийшли з експлуатації, робиться в рамках закону про відходи", - зауважив віце-президент "Укравтопрому".

Крім того, він наголосив, що закон про утилізацію передбачає обов'язкове повторне використання матеріалів для виготовлення автотраспортних засобів.

"Тобто є вимога Європейського Союзу, що 2015 року 95% матеріалів, отриманих від утилізації, мають бути використано для повторного виробництва транспортних засобів. Це саме те, що є основним у цьому законі", - підкреслив Хазан.

Також, за його словами, у документі визначено вимоги до тих юридичних осіб чи суб'єктів господарювання, які займатимуться збором і розбиранням автотраспортних засобів.

Зараз ви читаєте новину «В "Укравтопромі" заявили, що брухт, отриманий від утилізації старих авто, піде на виробництво нових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути