Ексклюзиви
середа, 21 вересня 2011 10:40

В Індії створили перший у світі "золотий "автомобіль інкрустований дорогоцінним камінням

Перший у світі автомобіль, покритий золотом і сріблом і інкрустований дорогоцінним камінням, представили в індійському місті Мумбаї, повідомляє агентство Associated Press.

Приводом для створення дорогого оформлення став ювілей - 5 тисяч років з моменту зародження в Індії ювелірного мистецтва.

Королівський тюнінг проводили за найдешевшою серійною машиною в світі Tata Nano, в результаті індійська малолітражка затьмарила ціною суперкар Bugatti Veyron, зазначає Indian Autosblog.

Для прикраси компакта 30 ювелірів використовували 80 кілограмів золота, 15 кілограмів срібла і різні дорогоцінні камені. Вартість золотої версії становить $ 4,6 млн. Керівництво автоконцерну, що виробляє Tata Nano, сподівається, що елітний автомобіль допоможе збільшити продажі своєї бюджетної версії, пише РИА "Новости".

Tata Nano, на думку виробників, повинна була ознаменувати нову еру у виробництві автомобілів, коли навіть бідні жителі Індії могли б замість мотоцикла придбати безпечний автомобіль. Проте нині попит на Nano впав через декілька випадків самовільного займання автомобілів і підвищення ціни.

Зараз ви читаєте новину «В Індії створили перший у світі "золотий "автомобіль інкрустований дорогоцінним камінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути