Ексклюзиви
субота, 21 травня 2016 18:04

У Харків з'їхалися власники ретро-авто
13

Фото: Status quo

Харківський автомобільний ретро-зліт відкрився сьогодні на стадіоні авіазаводу "Старт", повідомляє сайт "Status quo".

"Дійство присвячене 60-річчю початку серійного виробництва ГАЗ-21 і 50-річчю прем'єри фільму Ельдара Рязанова "Стережись автомобіля". Крім "Волг", на стадіоні можна побачити автомобілі різних епох, випущені в Німеччині, Франції, США, Великій Британії: Ford, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Bentley, Jaguar, радянський кабріолет "ЗиМ", - повідомляють організатори.

За даними учасників заходу, вперше на виставці представлений Mini Cooper, виготовлений в Англії 1966 року. Цей автомобіль недавно придбав музей "Фаетон" із Запоріжжя. Cooper вже побував на виставці в Запоріжжі і тепер його привезли до Харкова.

Серед унікальних автомобілів - Tatra 613 проекту 3 серії з 8-циліндровий двигуном об'ємом 3,5 л із повітряним охолодженням. Двигун розташований позаду і виконаний одним блоком з коробкою передач із високоякісних матеріалів. Тому він набагато важчий, ніж його аналоги. Свого часу така Tatra коштувала 50 тис. західнонімецьких марок, що було дуже дорого.

Ще один рідкісний екземпляр - один із перших "Москвичів", виконаних у вигляді фургона.

"Це так званий 33-й "Москвич". У нього суцільнометалевий кузов. Свого часу їх випустили майже 20 тисяч, але збереглося дуже небагато. Мені відомо про існування на ходу близько 15 у різних містах країни. Представлений на виставці автомобіль відновлений і перебуває в Полтаві", - зазначив власник машини.

Як підкреслили організатори, "Волги" першої серії, ювілей якої відзначається, в Харкові вже немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Машину з простреленим баком знайшли в хліву

"Є тільки підробки першої серії. Але на виставці є справжні "Волги" наступних серій. Особливості цих машин в тому, що їх дуже складно й незручно обслуговувати. У них щось зроблено якісно, щось - не дуже. Ось, наприклад, прокладка на капоті була не дуже довговічна, зате клей - тримається досі. Ніхто не знає, який це був клей. Через складність в обслуговуванні купити стару "Волгу" на ходу можна за 3-5 тисяч доларів. А якщо пошукати, то можна і за 2,5 тисячі", - зазначили організатори.

Триватиме виставка 21 і 22 травня, вхід з 11:00 до 18:00. Вартість квитків: 50 грн - дорослий, 25 грн - для дітей від 7 до 14 років, діти до 7 років — безкоштовно.

Нагадаємо, 25-28 квітня у Києві відбувся найбільший в Україні фестиваль ретро-техніки OldCarLand-2016. Його проводили в Державному музеї авіації на вул. Медовій.

Зараз ви читаєте новину «У Харків з'їхалися власники ретро-авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути