Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2013 15:11

Ультралегкий концепт Audi TT отримав пластикову підвіску

Audi продовжує експерименти над своїм невеликим спорткаром ТТ. Новий концепт, названий ultra quattro, демонструє єднання автоспортивних технологій і цивільного модельного ряду - купе стало істотно легшим і додало в потужності. Про масове виробництво поки не йдеться.

Експериментуючи з легкими матеріалами, інженерам Audi вдалося знизити вагу нинішнього Audi TT S на 300 кг - прототип важить всього 1111 кг. Полегшити спорткар вийшло завдяки принципово новим матеріалам в силовій структурі кузова - йдеться про пластик, армованому углеволокном і магнієвими сплавами. Композитні матеріали застосовуються в конструкції центрального тунелю, стійок, даху і задній частині спорткара, а також при виготовленні аеродинамічних деталей. 20 кг дозволили "збрити" ультралегкі колісні диски. Композити використані навіть в підвісці - зокрема, з армованого пластику виготовлені пружини.

Деяку кількість ваги вдалося заощадити за рахунок використання титанової випускної системи, камер заднього виду замість дзеркал і серйозного полегшення салону. Зокрема, концепт позбавили задніх сидінь, а конструкція передніх крісел аналогічна застосовуваним на Audi R8 GT - вони на 22 кг легші, ніж стандартні крісла Audi TT S. Особливо наголошується, що економити на бортовому обладнанні в Audi не стали.

Двигун для Audi TT ultra quattro запозичили у Audi S3. Дволітровий турбомотор розвиває 310 кінських сил і 400 Нм крутного моменту, забезпечуючи не тільки 38-сильне перевагу в потужності перед Audi TT S, але і 4,2-секундне прискорення до "сотні".

У Audi говорять, що завдання концепту - демонструвати можливості "інтелектуального поєднання матеріалів". Серійне втілення Audi TT ultra quattro навряд чи отримає, але в Інгольштадті говорять, що частина технологій може бути використана для випуску обмежених серій спорткарів.

Зараз ви читаєте новину «Ультралегкий концепт Audi TT отримав пластикову підвіску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути