пʼятниця, 14 липня 2017 18:05

Український автовиробник воскрес із мертвих: червень став урожайним на легкові авто

Український автовиробник воскрес із мертвих: червень став урожайним на легкові авто
Найбільше в червні випустили легкових авто. З конвеєру зійшло 725 моделей компаній ZAZ та EUROCAR Фото: autoznatok.com.ua

Українських авто стали випускати вдвічі більше. У червні 2017 року на українських заводах виробили 835 машин. Це - на 95,1% більше, ніж у червні минулого року. Про це повідомили в Асоціації автовиробників України "Укравтопром".

Найбільше в червні випустили легкових авто. З конвеєру зійшло 725 моделей компаній ZAZ та EUROCAR. Також поповнився автобусний парк. У червні виготовили 67 автобусів. Це в 11 разів більше ніж показник цього ж місяця але минулого року. Також у червні український авторинок поповнився 43 вантажними авто.

"Минулий рік для українського автопрому був практично нульовим. Тому навіть результати червневої роботи, про які ми говоримо, невеликі. Ми не можемо говорити, що в українського автопрому гарні справи. Це зростання - зовсім не зростання. Якщо минулого року виготовили 1 авто, а в цьому — 2, то що ми скажемо? Виробництво збільшилося в 2 рази. Але ж не в тисячі разів!" - розповідає Gazeta.ua провідний спеціаліст Асоціації автовиробників України Андрій Лобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прощавай, легендо": Dodge Viper більше не випускатимуть

Продажі нових авто по всьому світу в порівнянні з найкращими показниками зменшилися вдесятеро, каже аналітик.

"Говорячи про збільшення виробництва, ми маємо на увазі темпи у відсотках. Але ж абсолютні цифри — дуже низькі. По великому рахунку все залежить від споживання. Чим більше попит — тим більше виробництво. А його нема. Якщо за перше півріччя 2017 року український автовиробник випустив 3621 авто, то за 2008 рік їх було майже 400 тисяч", - каже аналітик.

Всього за перше півріччя 2017 року Україні виробили 3621 машину, що на 72,8% більше минулорічного результату. З них: 3078 легкових автомобілів, 206 — комерційних і 337 — автобусів.

Японська автомобільна корпорація Toyota запустила у виробництво першу в світі машину з водневим двигуном – Toyota Mirai. Автомобіль рухається за рахунок реакції окислення водню всередині електрохімічного генератора. Замість шкідливих вихлопів новий седан виробляє чисту воду. Потужність двигуна цього унікального авто - 136 к. с. Вартість заправки електромотора у розрахунку на 1 км - $0,1. Розробники обіцяють, що з повним баком машина проїде приблизно 650 км.

Зараз ви читаєте новину «Український автовиробник воскрес із мертвих: червень став урожайним на легкові авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути