субота, 21 липня 2012 18:00

"Лексуси" та "БМВ" знайти найважче, бо викрадають на замовлення

"Лексуси" та "БМВ" знайти найважче, бо викрадають на замовлення
ФОТО: nevseoboi.com.ua

В Україні за добу викрадають від трьох до 12 автівок. Найбільше фіксують крадіжки авто у Києві та Київській області, на Дніпропетровщині, Одещині, Харківщині.

Частіше крадуть автомобілі моделей ВАЗ. Їх розбирають на запчастини на продаж. На другому місці популярних серед злодіїв авто — Daewoo та Тойота, "Хонда", Шевроле, БМВ, Міцубісі.

"Ще жоден викрадений Лексус не повернутий власнику. Практично не знаходять БМВ і Міцубісі, "Шкоду". Їх викрадають на замовлення. Тому знайти дуже важко. У викраденні задіяні професіонали. Вони довго вистежують свою жертву" — розповідає колишній начальник сектору розшуку головного управління ДАІ 37-річний Роман Вахула.

Автомобілі марки "Хонди" зустрічаються у страхових шахрайствах.

"Люди спочатку беруть у кредит такі машини, а потім розбирають на запчастини. Самі ж повідомляють про викрадення авто. "Запорожці" беруть ну хіба-що кудись під'їхати. ВАЗи найлегше найти. Серія ГАЗів найбільш легкодоступні, які не мають надійної сигналізації. Замки дверей легко відкриваються будь-якою викруткою" — додає Роман Вахула.

Німець Андре Кюн знайшов своє авто через п'ять років після його викрадення, коли приїхав до України на весілля племінника.

"Хотів дізнатися які ціни на машини в Україні. На вінницькому ринку впізнав свою "Ауді". Сліди побачив від граду, дві подряпини від невдалого паркування. В салоні - вмонтований телефон і шторки на задньому сидінні, які сам замовляв. Власнику своєї ж машини я представився покупцем. А сам заявив в Інтерпол та СБУ" - розповідає Андре.

У концерні "Ауді" з'ясували, що в Німеччині їздить срібна Ауді з серійними номерами його синьої машини.

"Тобто перебили номери срібної "Ауді" на мою. Дві машини з однаковим серійним номером не випускалися. Експертиза доказала, що то моя "Ауді".Довго судилися, у МРЕО не хотіли реєструвати. Мовляв, авто з перебитими номерами не підлягають реєстрації. Тоді ми оформили митну декларацію і вивезли до Німеччини. Там і оформили машину," - пояснює родичка Андре Тетяна Осадчук.

5 порад, як уникнути покупки краденого авто

1. Якщо купуєте машину на авторинку, то там і купуйте. Не вірте продавцям, які кажуть, на ринку місце дороге і хочуть зекономити, щоб не платити ринковий збір.

2. Одна і та ж марка та модель не може різнитися у ціні і бути дорожчою за іншу від $2 тис. Не треба спішити оформляти документи на місці продажу, можуть обдурити.

3. Не треба купувати авто в людини, яка їздить ним за дорученням. Не слухайте розмови, мовляв, так можна зменшити витрати на оформлення договору купівлі-продажу. Краще купувати авто на пряму у власника. Якщо з рук за довіреністю машину варто перереєструвати на себе.

4. Придивіться чи немає пошкоджень, підфарбування, шпаклівки навкруги номера кузова і на сам номер. Без помилок, коректування та плям маю бути документи.

5. Перед покупкою авто слід перевірити у відділку МРЕО. Там машину перевірять у базі даних "Угон", "Інтерпол", "Арешт". Там повідомлять справжню реєстрацію. Процедура перевірки займе близько години. При купівлі іномарки взяти довідку, що авто розмитнено належним чином.

Зараз ви читаєте новину «"Лексуси" та "БМВ" знайти найважче, бо викрадають на замовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути