четвер, 16 серпня 2018 16:52

Українець створив унікальний складний рюкзак-каяк

Українець створив унікальний складний рюкзак-каяк

Українець Святослав Герасимчук створив унікальний складний каяк-рюкзак, а гроші на масове виробництво зібрав на краудфандінговій платформі indiegogo.

Hypar - перший у світі складний човен-заплічник. Свою розробку Святослав називає smart boat, оскільки його легкий човен може не лише складатись для переноски, а ще й легко перетворюється з каяка на вітрильник або навіть електрочовен на сонячних панелях, передає auto 24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці допоможуть створювати Porsche і Volkswagen

Роботу над своїм проектом Святослав розпочав 2016-го. У квітні 2017-го стартувала кампанія зі збору коштів. На платформі для збору інвестицій Indiegogo проект Hypar зібрав $67,845, що вдвічі перевищило необхідну суму. І вже у травні того ж року було налагоджене серійне виробництво каяків Hypar, а до вересня освоїли і версію на сонячних панелях.

Вага човна - 7-9 кг залежно від комплектації. Габарити у складеному стані – 1010х800х250 мм. Виготовлена зі спеціального поліпропілену Akyboard.

Раніше показали унікальний автобус-позашляховик, який створили українці.

Зараз ви читаєте новину «Українець створив унікальний складний рюкзак-каяк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути