вівторок, 06 вересня 2022 12:28

Українці купили за кордоном понад 16 тис. вживаних авто: лідери ринку

Українці купили за кордоном понад 16 тис. вживаних авто: лідери ринку
Найчастіше на українські номери в серпні переходили автомобілі моделі Volkswagen Golf. Фото: pixabay.com

Протягом минулого місяця українці зареєстрували 16,6 тис. уживаних легкових автомобілів, завезених із-за кордону. Це втричі менше за серпневий показник минулого року.

Про те, які вживані авто користувалися найбільшою популярністю серед українців за підсумками останнього місяця літа, повідомляє Укравтопром.

"Відносно липня поточного року поповнення українського автопарку вживаними авто зменшилося на 64 відсотки", – йдеться у повідомленні.

Найчастіше на українські номери в серпні переходили автомобілі моделі Volkswagen Golf. Упродовж місяця українці зареєстрували 987 автомобілів цієї моделі.

Другий результат у Renault Megane: 841 розмитнене і зареєстроване авто. На третьому місці Volkswagen Passat – 773 автівки. Далі йдуть Skoda Octavia, власниками яких у серпні стали 499 українців. П'ятірку лідерів закриває Ford Focus із результатом у 482 авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капсула часу: знайшли покинутий автосалон Volvo з недоторканими 30-річними авто

У період із січня до серпня поточного року українські номери отримали майже 327 тис. уживаних машин, завезених з інших країн. Це на 9% більше, ніж торік, і у 13,4 раза більше, ніж нових легкових авто, зареєстрованих за той самий період.

За серпень в Україні реалізували 3,2 тис. нових легкових автомобілів. Це на 18% менше, ніж у липні, і на 62% менше, ніж у серпні торік.

Лідером за підсумками минулого місяця цьогоріч в Україні залишається Toyota (779 проданих авто). Марка посилила свої позиції і тепер посідає 24% від усіх продажів нових авто. Найпродаванішими моделями місяця стали кросовер Rav4 і позашляховик Prado.

Зараз ви читаєте новину «Українці купили за кордоном понад 16 тис. вживаних авто: лідери ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути