вівторок, 24 вересня 2013 11:00

Українець отримає рекордну суму компенсації за ДТП

Донецький апеляційний суд 20 вересня присудив жертві ДТП художнику-ювеліру Юрію Кочубеєву рекордну суму матеріальної і моральної компенсації збитку - 1 мільйон 256 тисяч гривень.

Чоловік був збитий на своєму велосипеді багатотонною вантажівкою фірми "Перспектива" в жовтні 2010 року. Після серйозних травм Кочубеєв став інвалідом 2 групи і не може займатися ювелірною справою. Про це газеті Вести повідомив сам Юрій Кочубеєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойському виписали штраф на 190 мільйонів за неякісне пальне

"Я задоволений рішенням суду. Правда, попереду ще касація, яка поставить крапку в справі. Сума морального збитку в загальній сумі, яку мені повинні компенсувати дійсно безпрецедентна для України - 300 тисяч гривень. Але я через цю аварію фактично помер - нормальне життя для мене закінчилася. Я не можу займатися улюбленою ювелірною справою - дуже болить спина, коли сиджу. Моя сім'я залишилася без засобів до існування, а осінь для мене кожен рік справжнє пекло", - розповів Юрій.

Раніше суд позбавив водія, який сбив Кочубєєва, прав на 2 роки, але прийняв рішення на користь потерпілого про відшкодування моральної шкоди у розмірі 1 мільйона 256 тисяч гривень. Але Перспектива (фірма, яка продає тепличні огірки та помідори ) тоді відмовилася виплачувати цю суму.

"У них все добре, крім совісті . Вони чекали, що я приїду на суд в інвалідному візку і брудній майці алкоголіка. Але я і моя сім'я вистояли. Написав 5 розділів книги для російського видавництва, допомагаю молодим ювелірам консультаціями", - говорить Кочубеєв.

Зараз ви читаєте новину «Українець отримає рекордну суму компенсації за ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути