Ексклюзиви
середа, 24 травня 2017 13:25

Українці можуть залишитися без польських авто

Українці можуть залишитися без польських авто
Через українців на польских пунктах пропуску - кілометрові черги Фото: 032online.com

Поляки планують обмежити ввезення в Україну авто з іноземною реєстрацією.

У міністерстві фінансів Польщі повідомили про різке зростання черг на на польсько-українському кордоні. На їхню думку, це викликано тим, що громадяни України, користуючись прогалинами в податковому кодексі, пов'язаному з імпортом автомобілів з ЄС в Україну, масово вивозять автівки з Польщі.

Через те, що згідно з порядком, наші співвітчизники на польських автівках повинні кожні 5-10 днів перетинати українсько-польский кордон, на КПП кілометрові черги. Це значно ускладнює роботу прикордонників. Тому у відомстві вирішили посилити контроль за перевезеннями, повідомляють українські ЗМІ з посиланням на польське міністерство фінансів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні почали вилучати авто з іноземною реєстрацією

Поляків також непокоїть ситуація з ввезенням у цих авто предметів, які можуть загрожувати безпеці країни (психотропні речовини, зброя, вибухівка тощо). Саме тому польське відомство вирішило, що відтепер прикордонники ретельніше оглядатимуть українських власників авто з єврономерами, які в'їжджають у Польщу з України.

За даними польських прикордонників, українці 4,5 млн разів за рік перетинають кордон на машинах з європейськими номерами.

Зараз ви читаєте новину «Українці можуть залишитися без польських авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути