субота, 11 березня 2017 12:48

В Україні почали вилучати авто з іноземною реєстрацією

В Україні почали вилучати авто з іноземною реєстрацією
В Україні почали вилучати авто з іноземною реєстрацією. Фото: Волинь 24

У ДФС Київської митниці підтвердили, що в рамках спільних заходів з Національною поліцією вилучають автомобілі з іноземною реєстрацією.

Про це повідомили обласні управління Національної поліції та митниці у відповідь на численні звернення народного депутата Юрія Дерев'янка, пише "Український погляд".

Так, голова МВС Арсен Аваков повідомив Дерев'янку, що за інформацією, викладеною народним депутатом, проводиться перевірка.

У ДФС Київської митниці поінформували, що Київська митниця здійснює спільні заходи з правоохоронними органами, в тому числі з Нацполіцією.

"Автомобілі з іноземною реєстрацією в період з листопада 2016 року по дату одержання Вашого звернення вилучались митницею за протоколами про порушення митних правил, складених за статтею 485 Митного кодексу, санкції якої передбачає накладення штрафу в розмірі 300% неоплаченої суми митних платежів", - йдеться в повідомленні Київській митниці. У додатку зазначають про 4 вилучених автомобілі за період з 01.11.2016 року по 10.02.2017 року.

Водночас на території Київської області з листопада 2016 року по теперішній час жодного транспортного засобу з іноземною реєстрацією вилучено не було, хоча відповідні рейди проводилися. Про це заявили в Головному управлінні Нацполіції в Київській області.

В Головному управлінні Нацполіції Харківської області написали, що спільні рейди з ДФС у період з 1.11.2017 по 20.02.2017 не проводили. Відповідно, автівки з іноземною реєстрацією не затримували й не вилучали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які штрафи загрожують водіям авто з іноземною реєстрацією - юрист

В Нацполіції Одещини повідомили, що з листопада 2016 року до теперішнього часу було виявлено 9 таких автомобілів. "Вищевказані дані наведені без урахування транспортних засобів, які експлуатуються з порушенням митних правил", - наголосили у відповіді.

В Івано-Франківському управлінні Нацполіції та в ДФС Дніпропетровської митниці повідомили Дерев'янку, що спільних рейдів із перевірки автомобілів з іноземною реєстрацією упродовж 2016-2017 років не проводили.

У головному управлінні Нацполіції Волинської області поінформували, що проводили спільні відпрацювання з Волинською митницею з 19 жовтня по 31 жовтня 2016 року. Однак за цей період транспортні засоби з іноземною реєстрацією не затримували і не вилучали.

Юрій Дерев'янко звернувся до обласних підрозділів Нацполіції та митниць з проханням повідомити про підстави затримання та вилучення автомобілів на іноземній реєстрації співробітниками головних управлінь Нацполіції в Київській, Волинській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та інших областях спільно з митницями ДФС.

Раніше Юрій Дерев'янко та представники ГО "Автоєвросила" заявили про те, що представники Національної поліції та Митниці розпочали вилучати авто з іноземною реєстрацією. Зокрема, вони повідомили, що влада сформувала спеціальні загони, які почали здійснювати репресії, спрямовані на власників таких автомобілів практично по всіх областях України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почали вилучати авто з іноземною реєстрацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути