четвер, 26 січня 2017 16:41

У Раді зареєстрували проект про транзитні авто

У Раді зареєстрували проект про транзитні авто
Еспресо.TV

Документ має збільшити до 1 року термін використання на території України транзитних авто.

2017 року розмір платежу становитиме 0,2%, 2018 року - 0,3%, 2019-го і наступних роках – по 0,5% від суми митних платежів, які власник заплатив би під час ввезення.

Про це повідомляє "Еспресо".

"Після того, як буде придбане авто, ви можете їхати з ним на митницю і задекларувати, що ви робите тимчасове ввезення цього автомобіля. Ви маєте обов'язок його ввезти і через рік вивезти. За це ви заплатите 150-250 євро в залежності від того, який це буде автомобіль", - пояснює один з авторів законопроекту Юрій Дерев'янко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легалізація нерозмитнених авто зробить дірку в бюджеті

Автори проекту запропонували дозволити власникам авто віком до семи років в'їжджати на територію України на рік. При цьому власник має платити за "повний або неповний місяць заявленого строку перебування" 0,5% від вартості митних платежів, що застосовуються при випуску автомобіля.

Власники нерозмитнених авто пікетували Київ, блокуючи дороги. Вони вимагали прийняти поправки до Митного кодексу щодо легалізації авто з іноземними номерами і законопроекту №5567. Згідно з ним, законно користуватись нерозмитненими авто можна буде за 300 євро на рік.
Зараз ви читаєте новину «У Раді зареєстрували проект про транзитні авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути