вівторок, 24 січня 2017 17:29

Висунули нові вимоги до законопроекту про ввезення нерозмитнених авто

Автомобілісти з 10-ти областей України зібралися 23 січня в Стрию на Львівщині. Обговорювали проект закону про тимчасовий ввіз іномарок. Під номером 5567 він зареєстрований у Верховній Раді і зараз його допрацьовують.

"У нас на Закарпатті назріває соціальний бунт. Іноземці мають право їздити на іноземних номерах в Україні рік, а ми, українці, 5 днів! – обурюється Юрій Качур із Закарпаття. – Ми платимо посередникам-іноземцям 100-200 євро, щоби привезли нам машину. Перекривали дороги, ходили до губернатора - готові сплачувати ті кошти державі і будемо спокійно користуватися своїм автомобілем. Хочу у себе в країні почуватися людиною, бо іноземець має в мене вдома більше прав ніж я. У чехів, словаків, литовців розмитнення, коли вони ввозять машину з Німеччини в свою країну, коштує 150-600 євро. Це при тому, що зарплати у них від 1000 євро. Розмитнення автомобіля за 6000 євро на три куби в Україні буде коштувати 19 000 євро. Це не до порівняння.

 

Президенту і багатьом чиновникам вигідно лишити як є. Вони мають свій бізнес – збирають і продають автомобілі під вітчизняними марками. "Автозаздеу", китайські коштують в Україні 6000-7000 євро. Та за такі гроші в Європі можна купити автомобіль бізнес-класу!" - обурюється Качур.

Законопроект буде стосуватися автомобілів від 7 років і старші. Кожен громадянин зможе тимчасово ввезти лише одне авто. Учасники АТО звільняються від платежу. У першому варіанті закону пропонували щомісяця сплачувати 0,2% від суми мита у 2017-2018 роках, 0,3% у 2019-му і 0,5% у 2020 році. Надалі, якщо громадянин вирішить повністю розмитнити авто, сплачена ним сума буде відмінусована від мита.

Чоловіки у Стрию заявили, що ці ставки є зависокими. На зустріч прибув співавтор законопроекту Юрій Дерев'янко, пропонує знизити до 0,25 -0,3%. Якщо вартість автомобіля складатиме 2000 євро, то витрати становитимуть 150 євро в рік. Стільки, скільки зараз платять посередникам.

Зараз ви читаєте новину «Висунули нові вимоги до законопроекту про ввезення нерозмитнених авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути