середа, 08 лютого 2017 06:05

Uber планує створити летючий автомобіль

Uber планує створити летючий автомобіль

Компанія Uber хоче створити автомобіль, який буде здатний літати. Для цього уже найняли провідного інженера дослідного центру NASA Марка Мура для розробки такого авто.

Про це пише українська служба BBC.

Повідомляється, що Uber офіційно заявила про інтерес до літаючого авто ще у жовтні минулого року, втім тоді мова йшла про вертикальний зліт і посадку транспорту. У компанії заявили, що є потенціал, аби "поліпшити мобільність у місті та повернути людям час, який вони втратили у своїх щоденних поїздках".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 59 років тому випустили перший автомобіль з варіатором

"Подібно до того, як хмарочоси в місті дозволили більш ефективно використовувати обмежені земельні ресурси, міський повітряний транспорт буде використовувати об'ємний простір для полегшення транспортних заторів на землі", - заявили в Uber.

Компанія планує мережу малих електричних літаків-авто, які будуть злітати й сідати вертикально.

З 2 лютого компанія Über знижує ціни на поїздки з uberX в Києві. Мінімальна вартість поїздки подешевшала з 40 грн до 25. Вартість надання автомобіля тепер становить 16 грн замість 25. Кілометр шляху коштує, як і раніше - 4,50 грн, хвилина поїздки дешевшає на 10 коп. - до 0,30 грн.
Зараз ви читаєте новину «Uber планує створити летючий автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути