неділя, 25 червня 2017 18:45

У стилі ретро: відбувся парад старовинної техніки
22

Фото: Олена Капнік

У центрі Києві відбувся щорічний парад старовинної техніки. Участь y заході взяли близько 50 автомобілів, 5 мотоциклів та 7 автобусів. Учасники заходу приїхали з Київської, Житомирської, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей.

Рух ретро техніки пройшов через найбільш людні місця столиці. Парад стартував з Поштової площі y бік Печерську. Маршрут пролягав через Набережно-Хрещатицьку, Грушевського та Лаврську вулиці, Володимирський узвіз та уздовж набережної.

Головна мета свята – відродити в Україні ретро рух та популяризувати колекціонування старої техніки.

"Ретро рух – це життя. Адже власники раритетної техніки присвячують їй увесь вільний та робочий час. У неї вкладають не тільки гроші, a перш за все душу і любов. Власники старих автомобілів не хочуть робити зі своєї машини пам'ятник, a хочуть показувати, що y них можна їздити. Саме тому парад – це гарна можливість показати свої автомобілі в русі", - розповідає Gazeta.ua один з організаторів заходу Вадим Навроцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські, європейські та радянські машини на вулицях старого міста - відбулося ралі у класичних авто

Більшість експонатів вироблені радянським автопромом. Це – різні моделі "Запорожця", "Волги", та "Жигулів".

"Купив свого "Запорожця" кілька років тому. Шукав автомобіль, на якому не шкода було б їздити по гриби. Випадково натрапив на "Запорожця". Він був в оригінальному стані та, що найважливіше, "на ходу". Так прикипів до машини, що тепер по гриби вона не їздить, a тільки на паради та виставки", - розповідає Олександр із селища під Броварами. Він власник ЗАЗ-968М. Активно бере участь y ретро парадах, виставках та фестивалях по всій Україні.

Серед ексклюзивних автомобілів на параді був присутній Volkswagen Käfer. У народі автомобіль називають "жук". Це наймасовіша машина y світі. За 65 років випуску з конвеєра зійшло 21,5 млн легкових автомобілів цієї марки.

"Мій "жук" 1968-го року випуску. Купив автомобільy 90-x роках. Він був y жахливому стані. Тривалий час ремонтував автомобіль, доводив до стану, коли на ньому можна їздити та брати участь y виставках і парадах. Але тривалий час він просто простояв y гаражі. З початком війни я з сім'єю виїхав з Донецька. Забрати автомобіль не було можливості. Цієї весни дивом вдалося вивезти машину з окупованої території", - розповідає Ігор Левченко з Донецька. Три роки чоловік з родиною проживає у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назад у час олімпійського ведмедика та найсмачнішого "Пломбіру" - у Кам'янці-Подільському відбувся фестиваль ретроавтомобілів

Цього року парад ретро техніки не останній, кажуть організатори заходу.

"Плануємо проводити паради старих автомобілів кожні два місяці. Наступний запланували на першу суботу вересня. Це буде ретро парад марок та ретро парад автобусів. З 28 серпня по 1 жовтня y Музеї авіації відбудеться міжнародний фестиваль OldCarLand. Його поєднають з Днем народженням Музею. Це буде видовищне автомобільне та авіа шоу", - каже Вадим Навроцький.

У травні пройшов 6-й фестиваль ретро автомобілів OldCarLend. На найбільшому українському технічному фестивалі показали понад 900 ексклюзивних автомобілів. Їх привезли з різних областей України та із-за кордону.

Зараз ви читаєте новину «У стилі ретро: відбувся парад старовинної техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути