Ексклюзиви
середа, 30 червня 2010 11:06

У США створили літаючий автомобіль (ФОТО, ВІДЕО)

У США починається виробництво незвичайного транспортного засобу - гібриду літака та автомобіля від компанії Terrafugia, що отримав назву Transition. Новинка являє собою легкий літак, який може складати крила і трансформуватися в звичайне авто.

Двомісний Transition здатний розвивати швидкість до 185 кілометрів на годину і нести вантаж вагою близько 430 кг. У вантажному відсіку є місце для лиж, вудочок і ключок для гольфу. Для спокою особливо нервових пасажирів апарат має парашут.

Втім, як запевняють виробники, головною перевагою новинки є її безпека. Адже у разі нельотної погоди Transition не буде піддавати життя людей небезпеці, а просто поїде по дорозі.

Компанія заявляє, що вже 70 людей, які бажають придбати новинку, внесли заставу в розмірі $10 тисяч. Роздрібна ціна апарату, як очікується, складе $194 тисяч. Тим, хто не може дозволити собі таку розкіш, компанія пропонує паперову модель транспортного засобу, доступну лише за 4 долари.

Відзначимо, що Transition - не перший літаючий автомобіль на ринку. Перший літаючий автомобіль під назвою Skycar поступив в продаж ще в 2005 році. Він розвиває в повітрі швидкість до 560 км/год і працює на нешкідливому для навколишнього середовища спирті. Виробник призначив ціну за автомобіль, створений в єдиному екземплярі, у розмірі 3,5 млн доларів.

На сайті виробника наголошується, що подібна машина може знайти широке застосування в комерційних і військових цілях, при гасінні пожеж і патрулюванні кордонів, пошуку зниклих, та термінової доставки пошти.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «У США створили літаючий автомобіль (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути