понеділок, 05 серпня 2019 18:00

У Німеччині поїхала перша гібридна фура з зарядкою через пантограф

У Німеччині поїхала перша гібридна фура з зарядкою через пантограф
В Німеччині поїхала фура-електричка. Фото: hevcars.com.ua

У Німеччині на автомагістралі проклали перші у країні десять кілометрів контактної лінії для зарядки гібридних вантажівок.

Першу гібридну електричну дизельну вантажівку вже підключили за допомогою пантографа, як потяг, до електричної мережі і відправили трасою між Дармштадтом і Франкфуртом.

Перед впровадженням технології на автобані загального користування, влада спільно з експертами компанії Siemens тестувала її кілька років поспіль за межами громадських доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили електрогенератор, що розташований в колесі авто і працює від його деформації

Система розроблена німецьким конгломератом Siemens ще у 2012 році. Вона дозволяє гібридним вантажівкам заряджати свої батареї під час руху зі швидкістю до 90 км/год.

Технологія стала новою віхою в боротьбі за зниження шкідливих викидів від вантажівок.

Такі ділянки електричних магістралей були побудовані в Швеції та Сполучених Штатах. Інші рішення для зарядки електромобілів під час руху включають рейки, вбудовані в асфальт. Влада країни розраховує, що проект набере обертів і дозволить знизити кількість шкідливих викидів від фур. Про це повідомили на tsn.ua.

У німецькій федеральній землі Гессен відкрили перший електричний автобан. На відрізку шляху довжиною близько 14 км на трасі A5 між Вайтерштадтом і Мьорфельденом по кілька разів на день проїжджатимуть електровантажівки.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині поїхала перша гібридна фура з зарядкою через пантограф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути