вівторок, 25 червня 2013 12:52

У Монако побудували суперкар, який працює на газі
6

Monte-Carlo Rascasse
Фото: Фото: Monte-Carlo.com
Monte-Carlo Rascasse
Monte-Carlo Rascasse
Monte-Carlo Rascasse
Monte-Carlo Rascasse

Компанія Monte-Carlo Automobile з Монако представила машину Rascasse з двигуном від Rolls-Royce, зовні схожу на Ferrari.

Цей автовиробник з Монако був заснований 1983 року гонщиком та інженером Фульвіо Марія Баллабіо, і новий суперкар повинен стати подарунком самому собі на тридцятирічний ювілей.

Rascasse обрисами дуже сильно схожий з Ferrari 360 Modena (яка випускалася до 2009 року), оснащений 12-циліндровим силовим агрегатом, запозиченим у моделі Rolls-Royce Silver Seraph. Мотор об'ємом 5,5 літрів був розроблений досить давно, проте інженери з Монако змогли його значно осучаснити. Двигун не тільки споживає з рівним успіхом бензин і газ, але і розвиває 500 кінських сил - це на 175 к.с. більше, ніж до модернізації. Monte-Carlo Automobile планує побудувати 15 примірників Rascasse і продати кожен за півмільйона євро.

Варто відзначити, що компанія вже запланувала і випуск більш потужної модифікації Rascasse, яка отримає гібридну силову установку на базі двигуна з турбонаддувом і повний привід.

До слова, це далеко не перший суперкар з Монако, який споживає різні види палива. Ще в 2010 році компанія демонструвала прототип під назвою Quadrifuel - "чотирьохпаливний", який з однаковим успіхом міг використовувати бензин, біоетанол і метан - простий або збагачений воднем.

Зараз ви читаєте новину «У Монако побудували суперкар, який працює на газі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути