вівторок, 15 вересня 2020 19:09

У Кривому Розі створюють електровантажівку

У Кривому Розі створюють електровантажівку
Команда інженерів-розробників створює вантажний електромобіль Фото: korrespondent.net

Криворізький інженер-розробник Віталій Бризгалов разом з командою однодумців працює над створенням вантажного електромобіля, про це повідомляє інформаційний портал Перший Криворізький.

Вантажівка отримала назву CoolOn, на честь французького фізика Шарля Кулона.

"Екологія - це добре, але бізнес цікавить саме економія. Ми робимо електромобіль комерційного призначення. В Україні є дуже велика потреба в електромобілях, тому що у нас великий профіцит електроенергії", - розповідає Віталій Бризгалов.

Ходовий макет команда планує закінчити через два-три місяці. Після цього разом з запуском виробництва зберуть перший прототип. Для вантажівки використовують лише деталі українського виробництва.

Команда розробників з шести осіб планує створити власний завод з виробництва електрокарів та націлена на європейський ринок.

Економічно обґрунтована вартість вантажного електрокару - приблизно 447 тисяч гривень. У 2021-2022 роках команда планує вийти на серійне виробництво 3000-5000 автомобілів в рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явилися нові дорожні знаки

Нещодавно шведський стартап із виробництва електрокарів Volta Trucks представив екологічну вантажівку Volta Zero. Електрична автівка вагою в 16 тонн спеціально розроблена для вантажних перевезень в межах міста.

Зараз ви читаєте новину «У Кривому Розі створюють електровантажівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути