вівторок, 15 вересня 2020 18:48

В Україні з'явилися нові дорожні знаки

В Україні з'явилися нові дорожні знаки
Встановлять нові дорожні знаки у місцях, де часто зустрічаються велосипедисти Фото: Главком

Нові дорожні знаки планують встановити у місцях, де часто зустрічаються велосипедисти-шосейники, про це повідомив Укравтодор 9 вересня на своїй сторінці у Facebook.

"За ініціативи Служби автомобільних доріг у Львівській області у співпраці з представниками велоспільноти Львівщини (LvivBicycleClub, West Road Cycling, epiq club) та Агенти змін розробили спеціальні знаки індивідуального проєктування "Випереджайте безпечно", - про це йдеться в повідомленні.

Нові знаки закликають водіїв авто під час обгону велосипедистів обирати безпечну дистанцію, не менш як 1,5 м.

Зараз ці знаки встановлені на Львівщині на оновленій дорозі Східниця — Пісочна, Пустомити — Меденичі. Також їх можна побачити на маршруті від КПП "Станиця Луганська" до Сіверськодонецька в Луганській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На авторинок вийде перша українська електровантажівка: назвали ціну

Нещодавно Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №3023, що передбачає виведення користувачів персонального легкого електротранспорту в нову категорію учасників дорожнього руху. Відтепер вони мають їздити по спеціальних велосипедних доріжках, а за їхньої відсутності - по краю проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччю.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явилися нові дорожні знаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути