четвер, 10 жовтня 2013 15:53

У Криму з'являться дешеві електротаксі

У Криму з'являться дешеві електротаксі

У Криму до наступного курортного сезону може з'явитися електротаксі, проїзд в якому обійдеться дешевше, ніж у звичайному.

Електротаксі працюватимуть на території від Гурзуфа до Фороса, причому цей транспорт стане курсувати не лише в межах міста, але і на гірських трасах. Експлуатувати машини вигідніше: вартість одного кілометра в рази нижче, ніж для таксі на бензині. А, приміром, проїзд у таксі в Сімферополі в середньому обходиться в 30 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійський дизайнер розробив концепт Yamaha-R-Car

Питання про організацію роботи електромобілів-таксі в Криму вже обговорювалося на робочій нараді в Раді міністрів Криму. Було сказано, що добре б закупити близько 150 таких транспортних засобів, запас ходу яких складає до 100 кілометрів. Також за власні кошти інвестори планують побудувати мережу електрозаправних станцій по всій території Великої Ялти.

Вважається, що кримський клімат ідеально підходить для цього: адже тут немає суворих зим, які ставлять під питання функціонування таких авто. Але, з іншого боку, мінус 10 градусів для Криму цілком реальна температура. До того ж, виникають питання по зберіганню і переробці використаних батарей.

Зараз ви читаєте новину «У Криму з'являться дешеві електротаксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути