Ексклюзиви
понеділок, 16 вересня 2019 12:31

У Києві вперше покажуть гоночний КрАЗ-5460 із танковими двигунами

Автор: Old Car Land
  КрАЗ-5460 покажуть на Old Car Land
КрАЗ-5460 покажуть на Old Car Land

4-6 жовтня на найбільшому технічному фестивалі України Old Car Land покажуть гоночний КрАЗ-5460.

Вперше КрАЗ-5460 дебютував у липні 1992-го на перегонах із тракрейсінгу на трасі Нюрбургрингу. Через капотну компоновку і зелений колір автомобіль прозвали "Зелений крокодил".

У першій суботній гонці в Нюрбургрингу автомобіль легко пробився до недільного фіналу. Через навантаження не витримав підшипник редуктора, що призвело до виходу з ладу всього вузла. У польових умовах усунути несправність було неможливо. Це єдиний випадок, коли машина брала участь у перегонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1000 раритетів серед сотні літаків: В Україні пройде Old Car Land

КрАЗ-5460 - перший в історії змагань у Нюрбургрингу спорт-прототип. Він має центральне розташування силового агрегату, що стало проривом для тракрейсінгу. Мотор автомобіля - модернізований танковий дизель 5ТДФ виробництва харківського заводу ім. Малишева. Після форсування потужність двигуна зросла до 1050 к.с.

На Old Car Land гоночний КрАЗ привезе Володимир Гавриленко. Він відстоював концепцію з танковим мотором і домагався від FIA омологації машини. Він викупив автомобіль у заводу 1993-го і зберіг його від переплавки на металобрухт.

2017-го Володимир Гавриленко почав ремонтовувати КрАЗ-5460. Мотор і коробку автомобіля відновили на заводі ім. Малишева. Після пробного запуску перший виїзд трака відбувся на драгових перегонах у Полтаві наприкінці серпня 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «У Києві вперше покажуть гоночний КрАЗ-5460 із танковими двигунами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути