понеділок, 15 квітня 2013 17:40

У Києві показали Ford Granada 1973 року зі шкіряними сидіннями
15

Ford Granada 1973
Фото: Фото: Володимир Мукан
Ford Granada 1973
Ford Granada 1973
Ford Granada 1973
Ford Granada 1973

На вихідних у столичному виставковому центрі "Акко Інтернешнл" неподалік Пушкінського парку пройшла виставка "Ретро та екзотика мотор шоу." На ній показали понад 50 реставрованих моделей різних років випуску.

Вперше у виставковий павільйон привезли Ford Granada 1973 року випуску. Він зроблений у європейському підрозділі "Форд" у німецькому місті Кельн.

Машина пофарбована у жовтий колір. Оснащена модними у 1970-х роках квадратними фарами та хромованими деталями кузова. Сидіння салону обтягнуті коричневою шкірою.

На торпеді - вставки під дерево.

"Таких машин не більше п'яти у Києві. Якось таку побачив і одразу захопився нею, особливо сподобалися задні ліхтарі. Вони, як вся задня частина, зроблені у стилі американських машин, - розповідає власник автомобіля Олексій Заїка. Він майже рік тому придбав Ford у Запоріжжі. Їздив туди двічі. - Господар не дуже хотів продавати авто, він теж намагався його відреставрувати, дивився за ним. Але потім погодився".

Потрапила машина в Україну в середині 1990-х. Її привезли для генерал-майора Львівської області. Після його смерті дружина продала автомобіль у Черкаси.

"Звідти її викупив попередній власник. Не зважаючи на таку велику кількість господарів, машина мені дісталася в непоганому стані. Кузов не гнилий, не деформований, скляні деталі та елементи салону теж на місті. Звісно, довелося перефарбувати автомобіль, відновити деякі пластикові деталі та хромовані. Сутужно складається із запчастинами ходової, їх давно зняли із виробництва, тому доводиться ставити від інших машин. Те саме і з приймачем. Хочу поставити сюди оригінальний, але поки не можу знайти такого", - сказав Заїка.

На реставрацію машини чоловік витратив цілий рік. Він планує використовувати Ford Granada як автомобіль вихідного дня.

"На кожен день маю Ford Fiesta, а цей буде для душі. Поки не встиг на ньому й покататися - після реставрації зразу поїхав на виставку", - розповів чоловік.

Ford Granada випускали із 1972 по 1977 роки у різних комплектаціях та двигунами від 1,7 літра до 2,8.

"У моєму стоїть 2,3-літровий двигун. Він чудово тягне тягне автомобіль, споживає 11-13 літрів бензину на 100 кілометрів", - підсумував Заїка.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали Ford Granada 1973 року зі шкіряними сидіннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути