понеділок, 02 вересня 2013 18:31

У ДАІ розповіли, які автомобілі не обкладатимуться утилізаційним податком

У ДАІ розповіли, які автомобілі не обкладатимуться утилізаційним податком
Фото: zaholovok.com.ua

Зареєстровані в ДАІ до 1 вересня автомобілі не обкладатимуться податком за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Про це повідомляє УНН з посиланням на УДАІ м.Києва.

"Ті транспортні засоби, які були зареєстровані на митній території України до 1 вересня не можуть обкладатися цим податком, оскільки закон вступив в дію 1 вересня і не може розповсюджуватися назад", — сказали в ДАІ.

Тобто при зміні власника транспортного засобу і перереєстрації автомобіля в ДАІ, довідка про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів не вимагатиметься.

У ДАІ пояснили, що довідку про сплату утилізаційного податку ДАІ вимагатиме лише на нові автомобілі, придбані на території України після 1 вересня 2013 року.

"Якщо після 1 вересня був придбаний новий автомобіль, який ще не був у вжитку та не був зареєстрований до цього у ДАІ, то при його реєстрації окрім всіх інших документів, передбачених Постановою Кабінету Міністрів № 1788, автовласнику необхідно надати ще й довідку про сплату утилізаційного податку", — поінформували у відомстві.

Нагадаємо, з 1 вересня 2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм".

Зараз ви читаєте новину «У ДАІ розповіли, які автомобілі не обкладатимуться утилізаційним податком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути