Ексклюзиви
середа, 12 серпня 2020 18:03

Трактори, машини й сільськогосподарські дрони - стартувала виставка "Агро-2020"
30

Виставка "Агро-2020"
Фото: Володимир Мукан
Виставка "Агро-2020"
Виставка "Агро-2020"
Виставка "Агро-2020"
Виставка "Агро-2020"

У Києві стартувала сільськогосподарська виставка "Агро-2020". Її проводять на території ВДНГ по просп. Глушкова. Вона відбуватиметься до 14 серпня включно.

На захід привезли понад 200 одиниць рухомої техніки. Більшість — трактори, комбайни, мотоблоки, екскаватори, причепи тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пройде там, де гусеничні потонуть - показали новий український всюдихід

Вхід на виставку безкоштовний. Людей при вході на захід менше, ніж зазвичай. На спеціальних столиках організатори виставили антисептики з дозаторами й автомат із продажу масок. На територію виставки без масок не пускають.

Кліренс таких машин — понад 1,5 метри

При вході на захід найбільш видовищно виглядає велика тракторна техніка для обробки ґрунтів хімічними речовинами й для поливу Hardi. Різні моделі виставлені в ряд. Їхнє шасі сконструйоване таким чином, аби проходити над кукурудзою та іншими високими рослинами. Кліренс таких машин — понад 1,5 метри.

Автор: Володимир Мукан
  Виставка "Агро-2020"
Виставка "Агро-2020"

Трохи далі презентують білоруський шестиколісний всюдихід "Роса". Він замість звичних коліс шинобалони, схожі на камери. Таке рішення застосували, аби машина не грузла в землі й не псувала посіяні зернові культури.

"Вона тисне на землю легше, ніж ступня людини, - говорить Олександр, представник виробника. - Якщо в автомобілях тиск коліс 2 атмосфери, то тут — 0,1. Це рішення з колесами дає можливість обробляти угіддя засобами проти бур'янів і шкідників ранньою весною, коли більшість тракторів не спроможні пройти. Таким чином є змога збільшувати врожайність".

Вона тисне на землю легше, ніж ступня людини

"Роса" обладнана 1,5-літровим дизельним двигуном. За годину обробляє 20 Га площі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Opel Crossland X має французький трициліндровий двигун

Автор: Володимир Мукан
  Виставка "Агро-2020"
Виставка "Агро-2020"

Привезли на захід і український обприскувач на шасі із колесами наднизького тиску "Водолій".

Автор: Володимир Мукан
  Виставка "Агро-2020"
Виставка "Агро-2020"

На стенді фінського виробника Valtra виставили лінійку тракторів різної потужності й ціни.

"Один із найпотужніших має дизель потужністю понад 200 кінських сил. Добре підходить для оранки, перевезення вантажів, транспортування причепів і роботи із навісним обладнанням", - говорить представник виробника.

На стенді MultiCopter розставили декілька різних моделей квадрокоптерів для сільського господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електроніка "Рено Лоґан" допомагає рушати на підйомах

"Зазвичай такі використовують для удобрення полів. Особливо, коли територія має змінний ландшафт, зокрема круті підйоми, схили, - розповідає фермер Дмитро Морчик, він використовує дрони на угіддях другий рік поспіль. - У таких місцях не може пройти трактор-обприскувач, адже його штанги чіплятимуться за перешкоди. Дрони можна програмувати. Задати йому відстань від розпилення до грунту, можна регулювати радіус розпилення тощо. Є чимало різних моделей. Всередньому вони беруть на борт до 10 літрів рідини. За один підхід покривають до півтора гектари землі".

Автор: Володимир Мукан
  Виставка "Агро-2020"
Виставка "Агро-2020"

Ближче до центрального павільйону демонструють роботу системи брекетування TOMASSER . Вона складається із трьох частин — боксу завантаження, бункера переробки сировини в брекети й лінії випуску брекетів. Працює із усіма матеріалами крім гілок дерев. Брекети мають високу щільність, їх використовують як пальне для печей і котлів.

Автор: Володимир Мукан
  Виставка "Агро-2020"
Виставка "Агро-2020"

Чи не найбільшою вантажівкою на заході є самоскид SHACMAN F3000 із колісною формулою 6х4. Машина може перевозити 25 тонн вантажу. Оснащена двигуном на 375 к.с.

Автор: Володимир Мукан
  Виставка "Агро-2020"
Виставка "Агро-2020"

Серед інших автовиробників свої стенди відкрили МАЗ, IVECO, Renault,Opel, Peugeot, Citroen. На стенді компанії Opel поставили презентували фургон Movano. Автомобіль вперше показали в Україні, він скоро має з'явитися в продажу. Біля нього також виставили мікроавтобус Opel Zafira Life із трьомарядами комфортабельних сидінь, системою вентеляції і розкладним столиком, а також Opel Combo Life.

Автор: Володимир Мукан
  Виставка "Агро-2020"
Виставка "Агро-2020"

У центрі стенду Peugeot – кросовер 2008. Крім цього, є вантажо-пасажирський Peugeot Partner, бортовий Peugeot Boxer. PSA привезли й Citroen Jumper із холодильною установкою.

Автомобіль вперше показали в Україні, він скоро має з'явитися в продажу

Компанія Renault презентувала всю лінійку свої кросоверів від Duster у лімітованій серії Ultramarine до Koleos. Крім того, на виставку привезли комерційні фургони Dokker і Master.

Автор: Володимир Мукан
  Виставка "Агро-2020"
Виставка "Агро-2020"

Компанія Rosava презентувала лінійку шин AgroS для тракторів й іншої сільгосптехніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжній "Бетмобіль", Dodge Viper і Ford Mustang - показали кращі суперкари України

Сільськогосподарська виставка "Агро-2020" є однією із найбільших в Європі. Її проводять двічі на рік.

Зараз ви читаєте новину «Трактори, машини й сільськогосподарські дрони - стартувала виставка "Агро-2020"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути