Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 10:01

ТОП-5 найдорожчих у світі парковок

ТОП-5 найдорожчих у світі парковок

Міжнародна консалтингова агенція Colliers International склала рейтинг міст світу з найвищою вартістю паркування автомобілів. Українські міста до нього не потрапили.

Оскільки при довгостроковій оренді машино-місця багато муніципалітетів надають пільги, список складали окремо за вартістю паркування на день і на місяць.

З великим відривом переміг Лондон, Велика Британія. Так, паркування в Сіті — діловому центрі британської столиці — обійдеться у середньому в $68 на день або $1170 на місяць. Крім паркування стягується плата за в"їзд у Сіті. З несумлінними водіями незабаром боротимуться за допомогою бездротових Wi-Fi-камер відеоспостереження. Складність паркування в Лондоні надихнула програмістів на створення флеш-гри, поширеної в інтернеті.

На другому місці за вартістю щоденного паркування Амстердам, Нідерланди ($66 на день і $423 на місяць). Там непросто знайти вільне місце для автомобіля. Спеціальні служби суворо стежать за дотриманням правил паркування і в разі порушення блокують колеса автомобіля. Через столицю Нідерландів проходять кілька автотрас місцевого і загальноєвропейського значення.

Третя у списку Москва, Росія ($62 на день і $462 на місяць). Найбільше за чисельністю населення місто Європи перебуває у самому центрі павутини залізниць і федеральних автомагістралей. У Москві катастрофічно бракує організованих паркувальних місць. Уряд міста робить спроби розв"язати проблему заторів, активно розвиваючи дорожню мережу, але не встигає за збільшенням кількості особистих авто мешканців і гостей столиці.

На четвертому місці Відень, Австрія ($62 на день і $431 на місяць). Місто не надто населене, однак розташоване на перетині безлічі транспортних і туристичних маршрутів, а також насичене штаб-квартирами й підрозділами міжнародних організацій: ООН, МАГАТЕ, ОПЕК, ОБСЄ. Старе місто Відня у грудні 2001 року було внесено до переліку культурної спадщини UNESCO.

Замикає п"ятірку лідерів Гаага, Нідерланди ($62 на день і $275 на місяць). У резиденції нідерландського уряду й парламенту також розташовані великі міжнародні правові органи: Міжнародний суд ООН і Міжнародний кримінальний суд. Визначні історичні та культурні пам"ятки приваблюють сюди автомобілістів з усієї Європи, повідомляє Контракти

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 найдорожчих у світі парковок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути