пʼятниця, 05 квітня 2019 12:54

Швидкий та надійний: покажуть перший український електромотоцикл

В Україні презентують перший вітчизняний електромотоцикл GEON ScrAmper. Його розробляють бренди GEON та Electromoto.

Обидві компанії довго присутні на ринку. GEON створює мотоцикли з ДВЗ, а Electromoto займається розробкою і випуском електричних скутерів SKAUT та ZEF. Минулого року вони об'єдналися. Одним із основних їхніх завдань - це доступна вартість майбутнього електромотоцикла, пише 24tv.ua.

Автор: GEON
  В Україні презентують перший вітчизняний електромотоцикл
В Україні презентують перший вітчизняний електромотоцикл

"Специфіка ринку електробайків полягає в тому, що вони дорогі. До того ж частина з них більше нагадує пап'є-маше - не працюють підвіски, немає правильної геометрії і продуманої посадки. Це результат того, що техніку створюють не мотоциклісти", - говорять автори проекту ScrAmper.

За основу для ScrAmper узяли легкий бензиновий байк GEON Scrambler 250. Його бензиновий силовий агрегат замінили електричною установкою продуктивністю у 15 кВт (20,4 к.с.), яка, за попередніми даними, дозволить розганяти мотоцикл до 120 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна друга з кінця за результатами країн-автовиробників

Команди планують зменшити час повного заряду до 1 год., адаптувавши байк до опції Fast Charger. Поки що електромотоцикл підтримує два режими зарядки: "домашній" (від звичайної мережі) та Mode 2 (від зарядних станцій).

Автор: GEON
  В Україні презентують перший вітчизняний електромотоцикл
В Україні презентують перший вітчизняний електромотоцикл

Розробники сподіваються, що ідея технологічного електромотоцикла вітчизняного виробництва матиме позитивний відгук на ринку. Початок дрібносерійного виробництва планують запустити в Україні. Вартість новинки оголосять на презентації в кінці квітня.

До 2030 року в Україні планують обладнати 100% місць зарядними пристроями. З 1 липня цього роки щонайменше 5% паркувальних місць повинні мати зарядні пристрої для електромобілів. Нові вимоги уже внесені в державні будівельні норми "Автостоянки і гаражі".

Зараз ви читаєте новину «Швидкий та надійний: покажуть перший український електромотоцикл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути