Ексклюзиви
середа, 11 травня 2016 14:42

Штрафи для п'яних водіїв можуть підняти до 40 тис грн

Штрафи для п'яних водіїв можуть підняти до 40 тис грн
фото: ua-reporter.com

У Верховній Раді пропонують підняти штраф за керування транспортом до 40 тис. грн. Крім цього, можливе позбавлення водійських прав на 10 років. Цього тижня на розгляд внесли відповідний законопроект.

Позбавити водійського посвідчення можуть навіть якщо водій вперше сів за кермо у нетверезому стані, розповів Gazeta.ua Богдан Глядик, автоюрист.

"На мою думку, чим суттєвіші для бюджету водія штрафи, тим краще він думатиме перед тим як порушувати правила дорожнього руху. У законопроекті пропонують накладати штраф і позбавляти прав одночасно. Якщо водій "попадеться" вперше, то його оштрафують на 10 тисяч гривень. Якщо він повторно сяде за кермо у стані сп'яніння - штраф становитиме 20 тисяч. Всі наступні рази штраф сягатиме 40 тисяч гривень", - каже Богдан Глядик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція може відбирати водійські посвідчення за небезпечні маневри на дорогах

Нині деякі служби таксі пропонують послугу "тверезий водій". Тож автовласники, які випили, можуть не залишати автомобіль далеко від дому. Підняття штрафів стало би основним стимулом не сідати за кермо у стані сп'яніння. Проте, коли законопроект приймуть - невідомо.

"Це хороша ініціатива, але, на жаль, невідомо, чи її підтримають. Законопроект зареєстрували у Верховній Раді ще на початку квітня. Те, що законопроект зареєстрований, ще нічого не означає. Його спочатку потрібно включити в порядок денний, потім пройти всі читання, комітети, науково-експертні установи. Законопроекти можуть роками лежати без руху", - додав Глядик.

Крім цього, у Раді зареєстрували законопроект, який передбачає зниження чинного ліміту перевищення швидкості з 20 до 5 км/год. Нині норми адміністративного кодексу передбачають, що водії можуть безкарно порушувати встановлені швидкісні режими не більше, як на 20 км/год. За перевищення на понад 20 км/год водіїв штрафують на 255 грн.

Нагадаємо, Верховна Рада розгляне законопроект, який передбачає штраф пішоходам за розмови по мобільному телефону.

Зараз ви читаєте новину «Штрафи для п'яних водіїв можуть підняти до 40 тис грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути