понеділок, 09 січня 2017 11:45

Що робити, аби не перекинутися на слизькій дорозі

Що робити, аби не перекинутися на слизькій дорозі

Взимку автомобілі нерідко перевертаються. Зазвичай це відбувається після того, як сходять з дороги боком і впираються колесами в сніг. Найчастіше це стається з високими авто, наприклад, джипами.

Сергій Гільов, старший інструктор центру контраварійної підготовки "Альфа-Щит" радить порталу Gazeta.ua, що робити, аби автомобіль не перекинувся на слизькій дорозі.

"Коли не можна уникнути сходження з дороги, потрібно будь що втримати прямолінійну траєкторію. Якщо на заміській дорозі не змогли повернути - краще викрутити кермо прямо і з`їхати в поле на прямих колесах. Інакше машина вилетить з дороги боком, в заносі – перевернеться, як бочка. Також, перевертаються при поворотах. При лівому повороті, центр ваги зміщується в протилежну сторону, тому машина нахиляється вправо. Щоб не завалитися, повертають на маленькій швидкості. Чим крутіший поворот – тим швидкість має бути менша".

Під час зупинки чи стоянки на слизькій дорозі на підйомі чи спуску важливо не покотитися вниз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 способів завести автомобіль у сильний мороз

"Для цього під'їжджають до бордюру, ставлять машину на ручник і вивертають колеса у бік бордюру. Автомобіль в нього упреться, якщо автомобіль покотиться. Якщо не впевнені в ручнику і нема бордюру, можна знайти камінь і підперти ним колесо", - говорить експерт.

"Якщо на стоянці біля дому лежить сніг, перед тим, як залишити автомобіль, краще накатати під ним колію, - продовжує Сергій. - Для цього проїжджають кілька разів вперед-назад. Інакше машина може осісти, а снігова каша замерзнути – тоді вранці важко буде почати рухатися. Щоб вранці не скребти лобове скло, двері звечора залишають на кілька хвилин відчиненими навстіж, щоб температури в салоні і ззовні зрівнялася".

Експерти радять на снігу не розганятися, їздити на першій або другій передачі. Найголовніше — не пробуксувати, тобто не дати колесу вирити під собою яму. Бо після цього машина опуститься в сніг і сяде "на пузо".
Зараз ви читаєте новину «Що робити, аби не перекинутися на слизькій дорозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути