середа, 17 квітня 2019 11:44

Що чекає власників євроблях: думка експерта

Що чекає власників євроблях: думка експерта
Фото: Економічна правда

Від 23 травня усіх власників євроблях штрафуватимуть на суми до 170 тис. грн.

За більш ніж місяць часу поліцейські матимуть право зупиняти та виписувати штраф власникам нерозмитнених автомобілів. Його сума залежатиме від кількості днів, які машина перебувала нерозмитненою з часу набуття чинності закону.

Так, за добу протермінування доведеться заплатити 170 грн. Від доби до 10 — штраф 3,4 тис. грн, від 10 до 20 днів — 8,5 тис, від 20 до 30 діб — 85 тис. Понад 30 днів — власник заплатить 170 тис. грн або машину конфіскують.

"Якщо не вдається знайти власника автомобіля, немає документів про купівлю або виникають інші труднощі з розмитненням, найкраще продати такий автомобіль на запчастини", — говорить директор компанії "Авто-Консалтинг" Олег Омельницький.

Крім цього, можна купити аналогічну машину на українській реєстрації. Іноземну використовувати як "донора".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише позашляховики провідних брендів — які машини купують українці

"Якщо машина старша 15 років і має великий об'єм двигуна. Наприклад, "Мерседес" 1999 року випуску із об'ємом двигуна 5 літрів. Розмитнення коштуватиме у кілька разів дорожче за авто", — каже Олег Омельницький

На думку експерта, якщо патрульні виконуватимуть свої обов'язки з виписування штрафів сумлінно, тоді усі бляхи повинні зникнути за місяць. Тоді на автомобілях із іноземною реєстрацією будуть лише іноземці, які їдуть транзитом.

Через механізми пільгового розмитнення в бюджет України надійшло 13,6 млрд грн. Президент України повідомив, що близько 6 млрд державний бюджет поповнили за програмою старих автомобілів. Ці кошти планують направити на підтримку пенсіонерів.

Зараз ви читаєте новину «Що чекає власників євроблях: думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути