четвер, 30 червня 2016 18:37

Шини з шипами можуть заборонити на асфальтованих дорогах

Шини з шипами можуть заборонити на асфальтованих дорогах
фото: btr.ua

Шиповану гуму дозволять використовувати лише на певних дорогах. Так, на автошляхах із твердим покриттям можна буде використовувати лише колеса без шипів. Відповідний законопроект внесли до Верховної Ради.

Визначати перелік доріг, де можна користуватися шинами із шипами повинна місцева влада, розповів Gazeta.ua Володимир Караваєв, правозахисник, експерт із питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху.

"Йдеться про заборону використання шипованих коліс на твердому покритті без дозволу органів місцевого самоврядування. Місцева влада сама зможе визначити перелік доріг, які важко почистити від льоду і там потрібно користуватися шипами", - каже Володимир Караваєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобілісти-порушники можуть поповнити держскарбницю на 20 мільярдів гривень

Також цей законопроект передбачає обов'язковість використання автомобільних шин відповідно до сезону.

"Але по логіці це дуже складно виглядає - людина їде по одній дорозі на шипованих шинах, а коли з'їжджає на тверду дорогу - потрібно "перевзувати" машину. Цей законопроект навряд стане законом. Це моя думка, яка не завжди співпадає із думкою депутатів. Але над законопроектом працювали 2 роки. Багато його норм вже застаріли", - додав Караваєв.

Нагадаємо, кабмін не підготував нормативної бази щодо автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, тому камери працюватимуть у тестовому режимі.

Зараз ви читаєте новину «Шини з шипами можуть заборонити на асфальтованих дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути