пʼятниця, 23 травня 2014 13:53

Автомобілісти-порушники можуть поповнити держскарбницю на 20 мільярдів гривень

Автомобілісти-порушники можуть поповнити держскарбницю на 20 мільярдів гривень
Фото:fedpress.ru

Один мільярд гривень потрібен департаменту ДАІ для того, щоб "заробити" для держави додаткові 20 мільярдів гривень на рік. Стільки грошей, за розрахунками відомства, принесуть у скарбницю спіймані на камеру автомобілісти-порушники.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів начальник ДАІ Анатолій Сіренко.

Мільярд з держбюджету необхідно виділити для впровадження системи автоматичної фотофіксації порушень правил дорожнього руху. За словами начальника Департаменту ДАІ Анатолія Сіренко "ці кошти можна буде повернути до держбюджету за два місяці. Для того, щоб фотофіксація почала працювати в Україні, нам потрібно перекрити 2 тис. напрямків. Мається на увазі не дві тисячі камер, а саме напрямків".

Крім наповнення казни, запровадження чергового технічного засобу контролю за порушниками є ще одна важлива і благородна мета: позбавлення від корупції і хабарництва у відносинах між водіями і автоінспекцією.

"Я за те, щоб не було контакту "водій - інспектор". Не буде контакту - не буде корупції. Я за фотофіксацію і я хочу, щоб система була впроваджена в найближчим часом. Впровадження системи - процес тривалий. Потрібно починати з пілотних проектів у великих містах", - стверджує керівник ДАІ.

Нагадаємо, що закон про "листи щастя" був прийнятий 16 січня 2014 року, а 28 числа був скасований. Однак через пару днів проект повернули в парламент.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілісти-порушники можуть поповнити держскарбницю на 20 мільярдів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути