середа, 20 грудня 2017 17:27

Сам уникає дрібних ДТП і проходить найгірше бездоріжжя – презентували новий Nissan X-Trail
14

Новий Nissan X-Trail
Фото: Володимир Мукан
Новий Nissan X-Trail
Новий Nissan X-Trail
Новий Nissan X-Trail
Новий Nissan X-Trail

Біля ресторану "Прага" в Києві презентували новий японський позашляховик Nissan X-Trail. Його нещодавно почали продавати в Україні. Коштує він від 547030 грн. Є версії із переднім або повним приводом, бензиновим 2 і 2,5-літровим двигуном чи турбодизельним 1,6-літровим – на вибір.

Знайомство

Автомобіль має змінену лицеву панель. Як і в новому Qashqai, лінія переднього бампера у центрі завужена. На нього находить решітка радіатора, оздоблена глянцевими елементами. Емблема японського бренду значно більшого розміру, ніж раніше. Закрита полікарбонатом. За нею сховані датчики інтелектуальної системи для допомоги водію. Нові фари - із "фірмовими бумерангами" денних ходових вогнів.

"Вони – світлодіодні, оснащені системою адаптивного освітлення Adaptive Front Lighting System, повертають світло у напрямі руху машини. Також змінився дизайн протитуманних фар у бампері. Вони стали квадратними. Крім цього іншими стали литі колісні диски. На бічній частині з'явилися нові молдинги. Ззаду встановили ліхтарі на світлодіодах із легким тонуванням й інший бампер. На даху - антену нового дизайну, схожу на акулячий хвіст", - розповідає про новинку Володимир Іванов із компанії Nissan.

Автор: Володимир Мукан
  Новий Nissan X-Trail
Новий Nissan X-Trail

Крім того, з'явилися нові кольори цієї моделі - оранжево-перламутровий, перламутрово-червоний, перламутрово-синій металлік і темно-коричневим перламутровий.

Щодо електронних помічників, то їх у новинці чимало. Система Stand Still Assist працює на схилах. Утримує авто на гальмах до трьох хвилин. Потім вмикає ручник. Водію не потрібно тиснути на гальма. Також з'явилася система уникнення аварії на невеликих швидкостях. Датчики автомобіля розпізнають металеві завади попереду й зупиняють авто перед ними. Як і раніше, авто комплектують системою кругового огляду із 5 камер, системою контролю рядності руху та автоматичному паркуванні на стоянці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розумні фари й спортивне кермо - чим здивує новий Nissan Qashqai

Що нового в салоні?

У салоні автомобіля впадає в очі змінене кермо D-подібної форми. Воно меншого діаметру за попереднє, виконане у спортивному стилі. Завдяки тонким спицям панель приладів краще видно під час обертання рульового колеса.

"Та й виходити із водійського місця стало легше. До речі, модель відтепер має функцію полегшеного виходу із водійського місця – коли машину глушать і відчиняються водійські дверці, крісло від'їжджає назад. Верхня частина торпеди й карти передніх дверей із м'якого травмбезпечного пластику", - каже Володимир

Автор: Володимир Мукан
  Новий Nissan X-Trail
Новий Nissan X-Trail

Руків'я важеля коробки передач теж змінили. Єдине, не дуже практично, що в центрі пластмасова вставка. З часом вона може подряпатися, якщо авто користуватиметься власник із обручкою або перснем. Проте, як показує практика, маніпуляцій із автоматичною коробкою передач водій здійснює у десятки разів менше, ніж на "механіці"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий салон і мала витрата палива — тест-драйв Nissan Sentra

Над бардачком з'явилася шкіряна вставка. Іншим став вигляд підстаканників. Як і раніше, до них підходить вентиляція машини. Через дефлектори можна охолоджувати чи підтримувати температуру напоїв.

Задній ряд сидінь, як і в попередньої генерації X-Trail, багатофункціональний – сидіння розділені на дві секції. Кожну з них можна регулювати вперед-назад і змінювати кут нахилу спинки. Крім цього, у оновленої моделі є підігрів сидінь другого ряду.

В автомобілі тепер встановлена преміальна музична система BOSE. Розміщення її динаміків спеціально проектували під салон цієї моделі автомобіля.

Зазираємо в багажник

При вдосконаленні машини інженери компанії приділили увагу і одній із сильних сторін X-Trail. Це помітно одразу. Якщо раніше відчинити дверцю багажника можна було натисненням на кнопку або, піднісши руку до датчика над номером, то зараз достатньо провести ногою під бампером і задня дверця відчиниться. Це зручно, коли в руках сумки.

Автор: Володимир Мукан
  Новий Nissan X-Trail
Новий Nissan X-Trail

Зачинити багажник можна після натиснення кнопки в торці дверці або повторним рухом ноги під бампером. До речі, сам багажник збільшили на 15 літрів. Із складеними сидіннями його об'єм становить 1996 літрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 200 км за годину не межа - тест-драйв спортивного Ford Fiesta

Багажний відсік ергономічний. У ньому повно гачків, петель. Він оснащений інноваційною системою Flexible Luggage Board System. Вона дозволяє встановлювати і регулювати полички та роздільники для різних конфігурацій багажного відділення. Також передбачено наявність потайного відділення, що захищає цінні предмети від сторонніх.

У листопаді у Харкові презентували оновлений японський кросовер Nissan Qashqai. Він пройшов глибоку модернізацію. Новинку вже продають в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Сам уникає дрібних ДТП і проходить найгірше бездоріжжя – презентували новий Nissan X-Trail». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути