четвер, 01 жовтня 2020 16:33

З новими функціями комфорту та безпеки: розкрили характеристики Sandero та Logan

Компанія-автовиробник Renault розкрила подробиці новинок Sandero, Sandero Stepway та Logan. Про це 29 вересня повідомили на офіційному сайті виробника.

Sandero, Sandero Stepway та Logan (в Україні під маркою Renault, в ЄС — Dacia) перейшли на нову платформу CMF, яку використовує останнє покоління Renault Clio.

У автівках з'явилися нові функцій комфорту та безпеки. Наприклад, електричний гідропідсилювач керма та світлодіодні фари збільшують довжину променя на 37 відсотків, а ширину на 9.

Також виробник додав систему екстреного гальмування, попередження про рух у сліпій зоні, допомогу при паркуванні та систему допомоги при старті на пагорбі.

Автор: Фото: Dacia
  Renault Sandero 2021
Renault Sandero 2021

Важливими є два аспекта новинок: двигуни серії ECO-G, здатні працювати на пропан-бутані та безступінчаста трансмісія (CVT) альянсу Renault останнього покоління.

Нові моделі Dacia продаватимуть виключно з трициліндровими бензиновими двигунами. Початковий рівень — це атмосферний 1,0-літровий двигун із віддачею у 65 кінських сил та п'ятиступінчастою механікою.

Автомобілі нижчих комплектацій отримали мультимедійну систему "Media Control" із підтримкою зйомного смартфона. Більш дорогі моделі мають сенсорний екран у формі планшета розміром 8 дюймів.

Автор: Фото: Dacia
  Renault Logan 2021
Renault Logan 2021

Автівки обладнали незалежною інформаційно-розважальною системою під назвою Media Display. Вона має підтримку Android Auto та Apple CarPlay.

Залежно від інформаційно-розважальної системи, машини оснащені двома, чотирма або шістьма звуковими динаміками. Підключення Bluetooth та USB — стандартне обладнанням для всіх комплектацій. Усі три моделі отримали 3,5-дюймовий дисплей між аналоговими приладами.

Наступні функції та системи виробник пропонує як стандартні або додаткові, залежно від ринку. До них входить: безключовий доступ, передні сидіння з підігрівом, автоматичний кондиціонер (з цифровим дисплеєм), камера заднього ходу, електричне стоянкове гальмо, автоматичні склоочисники та дистанційне відмикання багажника. Моделі Sandero вперше будуть доступні з електричним скляним люком.

Автор: Фото: Dacia
  Renault Sandero Stepway 2021
Renault Sandero Stepway 2021

Перехід на архітектуру CMF дозволив збільшити міцність і жорсткість кузова, повідомляє автовиробник. У нижній частині моторного відсіку та під пасажирською секцією встановили нові лонжерони та кріплення. На дверях є датчики тиску, які спрацьовують, у випадку удару та розкривають бічні подушки безпеки.

Нові Sandero, Sandero Stepway та Logan продаватимуть у Європі найближчими місяцями. Їх час появи в Україні поки невідомий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці створили кросовер нового покоління Voyah iFree

У вересні на Запорізькому автомобілебудівному заводі налагодили серійне виробництво французьких купе-кросоверів Renault Arkana з російських машинокомплектів. Деталі поставляють з московського заводу групи Renault.

Зараз ви читаєте новину «З новими функціями комфорту та безпеки: розкрили характеристики Sandero та Logan». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути