четвер, 17 жовтня 2013 11:09

Російський позашляховик за 93 тисячі доларів покажуть наступного року
21

Фото: Фото: cardesign.ru

У Росії триває робота над створенням вітчизняних автомобілів середнього і представницького класу. Кому довірять їх виробництво - ЗІЛу , ГАЗу або Sollers - ще не відомо.

Планується на першому етапі випускати 5 тис. автомобілів на рік, а пізніше збільшити потужності до 20 тисяч. Але взагалі припущення, що російська престижна марка може виявитися настільки затребуваною, викликають сумніви. Скажімо, Lexus зараз продає в Росії 15 тис. машин на рік, а Jaguar - всього 1,5 тис. штук. Треба сказати , що за цінами російські моделі не виявляться більш доступними : позашляховик буде коштувати близько 3 млн рублів ($ 93 500 ), а седан - 2 млн або $ 62500 (йдеться про модель бізнес -класу , а не про президентське лімузині ).Машини для перших осіб держави збережуть історичну марку ЗІЛ, а молодшим моделям присвоять бренди Marussia або Руссо -Балт. Перші прототипи покажуть публіці в 2014-2015 роках, а серійне виробництво стартує в 2015 році.

Проект Кортеж 16 жовтня обговорювалося на нараді в Центральному науково -дослідному автомобільному і автомоторному інституті ( НАМИ ) за участю віце -прем'єра Аркадія Дворковича. Нагадаємо, що він передбачає створення автомобілів представницького класу, а також седанів бізнес -класу, позашляховиків і мінівенів.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАЗ значно скоротив виробництво через утилізаційний збір в Росії

Безпосередні роботи з проектування моделей буде виконувати НАМИ разом з виробником спорткарів Marussia Motors Миколою Фоменко , і на це їм виділять 12 млрд рублів. Основною виробничою площадкою стане московський завод ЗІЛ.

Як виглядатимуть такі автомобілі , ще невідомо. Нагадаємо , що минулої зими компанія Marussia і інститут НАМИ організували конкурс на кращий дизайн президентського кортежу

Також є інформація, що до виробництва позашляховика може примкнути російська компанія Sollers (зокрема , належить їй Ульяновський автозавод ) .

Так чи інакше, основні витрати понесе держбюджет - близько 6 млрд рублів ( більше 187 мільйонів доларів). До речі , деякі експерти вже поспішили заявити , що передбачуваного обсягу фінансування навряд чи вистачить на розробку цілої лінійки нових моделей " з нуля". Тим часом Мінфін вже сформулював свої вимоги до Кортежу: головна умова виділення грошей - окупність проекту. Інакше грошей просто не дадуть.

Зараз ви читаєте новину «Російський позашляховик за 93 тисячі доларів покажуть наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути