вівторок, 18 травня 2010 18:50

Медведєв пересяде з Мерседесу на ЗІЛ

Медведєв пересяде з Мерседесу на ЗІЛ

Російські чиновники та перші особи держави можуть змінити службові автомобілі з Mercedes і BMW на вітчизняні ЗІЛи. Доручення детально розглянути таку можливість дав президент Дмитро Мєдвєдєв.

"Є доручення президента опрацювати питання виробництва й використання машини представницького класу типу ЗІЛ. Тим більше традиції досить значні", - заявив прес-секретар управління справами президента Віктор Хреков. Він зазначив, що це можуть бути автомобілі й іншої марки російського виробництва.

Як зазначають ЗМІ, попередні спроби російських чиновників пересісти на продукцію вітчизняного автопрому закінчувалися невдачею - машини занадто часто ламалися. Але зараз, на думку експертів, у ЗІЛів ручної збірки є гарні перспективи посісти почесне місце в кортежі президента.

Так, модифікації ЗІЛ-4104 в кузові кабріолет проїхалися бруківкою Красної площі на Параді Перемоги. Зараз ці автомобілі зняті з виробництва. Проте минулого року завод ЗІЛ отримав замовлення від Міністерства оборони РФ на випуск партії кабріолетів для параду. Зовні нові лімузини нагадують ті, які використовували представники радянської політичної еліти в 1970-1980-х роках. Однак їхня технічна "начинка" і інтер'єр більше відповідають сучасним стандартам.

До речі, під час візиту до Києва президента РФ Дмитра Мєдвєдєва возили містом у броньованому Mercedes-Benz S600 Carat-Duchatelet, який витримує попадання куль з будь-якого виду стрілецької зброї, гранат і вибухівки. Автомобіль напередодні візиту доставили з Москви вантажним рейсом.

Gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Медведєв пересяде з Мерседесу на ЗІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути