Ексклюзиви
середа, 05 лютого 2014 12:33

Renault презентувала концепт-кар Kwid з мініатюрним літальним апаратом
20

Компанія Renault на автосалоні в індійському Нью-Делі представила концепт-кар Kwid. Прототип оснащений мініатюрним літальним апаратом, який автовиробник називає "літаючим компаньйоном". Пристрій ховається під спеціальним кожухом у задній частині даху прототипу. За допомогою апарата можна, наприклад, відстежувати дорожню ситуацію або робити знімки місцевості. Пристрій може управлятися як в ручному режимі при допомогою планшетного комп'ютера, встановленого в салоні транспортного засобу, так і без безпосередньої участі людини.

Моноприводний концепт-кар Kwid оснастили 1,2-літровим турбованим мотором, віддача якого не повідомляється. Двигун працює разом з коробкою передач EDC з двома зчепленнями.

У Renault відзначили, що прототип може бути повністю електричним, так як він підготовлений для установки комплекту акумуляторів. Більш того, під логотипом компанії на кузові концепту вже встановлений порт для зарядки батарей. До переліку встановленого на Kwid обладнання входять, зокрема, електропривод тримісного переднього дивана, світлодіодна оптика, замінює приладову панель TFT-дисплей, а також електропривод дверей. Плюс до всього, прототип позбавлений традиційного селектора коробки передач.

Замість важеля на концепт-каре використовується шайба, розташована праворуч від встановленого по центру рульового колеса.

Над дизайном прототипу, який став першим для Renault, продемонстрованим за межами Європи, працювала інтернаціональна команда дизайнерів. Зокрема, екстер'єр розробив росіянин Антон Шаменков на основі ескізів Жана Семерива, що працює в бразильській дизайнерської студії французького автовиробника.

Крім того, зазначено, що частина стилістичних рішень, застосованих на концепті, може отримати Duster наступного покоління.
Зараз ви читаєте новину «Renault презентувала концепт-кар Kwid з мініатюрним літальним апаратом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути